Hírek

Sportőrültek lepték el a Tettyét

Kerékpár

2014. május 21.

Bizonyára feltűnt a közelmúltban a Tettyére látogatóknak az a nagy létszámú, színes ruhás csoport, amely a parkban közösen - és az arra járókat is mozgásra bírva - tornázott.

Sportőrültek lepték el a Tettyét

Ők a Mecsek Maraton Team, a csak idén alakult, de rendkívül dinamikusan fejlődő klub tagjai voltak, akik az arra járók előtt is nyitottan végeztek saját tagságuk számára csapatépítő rendezvénynek szánt közös testmozgást.

Május 11-ei majálisukon közel száz sportszerető – triatlonosok, futók, országúti kerékpárosok és mountain bike-osok – kapcsolódott be a színes programba. Ez a tettyei parkból indult, a futók és kerékpárosok mintegy két óra alatt értek át a majálisnak helyszínt adó Abaligetre, ahol további programok, közte érdekes gyermek-sorversenyek, finom ételek és friss levegő várta az érdeklődőket.

 Az egyesület idén januárban indult azzal a céllal, hogy minél több embert buzdítson az egészséges, mozgással teli életmódra.

- Nagy öröm számunkra, hogy néhány hónap alatt közel százra nőtt a tagjaink száma, akik rendszeresen együtt adóznak a mozgás szeretetének – emelte ki Kisfali Attila, a Mecsek Maraton Team elnöke.

– Természetesen egyesületünk továbbra is nyitva áll minden amatőr triatlonos, futó és kerékpáros sportkedvelő előtt, hogy közös túrákon, versenyeken vegyen részt, és baráti társaságban töltse idejét sportolással akár egyedül, akár családosan. ”

Az egyesület versenyzői már az idén számos megmérettetésen vettek, vesznek részt több sportágban. Idei fő attrakciójuk a PSN Zrt. Sportiskola kerékpárszakosztályával közösen a mecseki, illetve pécsi, városi terepet is érintő Mecsek Bike&Trail Kerékpáros és Futó fesztivál lesz augusztus 9-10-én, kövestetői központtal.

A rendezvény egy rangos hegyikerékpáros maraton, valamint egy Downhill Magyar Kupafutamnak is otthont ad, kiegészülve egy terepfutóversennyel. A rendezők a profi és amatőr sportolókat is szívesen látják.

Bővebb információ: facebook.com/vannetmecsekbikeandtrail

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n

Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála