Hírek

Elefántok között pattoghat a kosárlabda

Kosárlabda

2014. június 10.

Bár az NB I-es csapat játékosai már megérdemelt pihenőjüket töltik, a PVSK-Pannonpower nem hagyja magukra szurkolóit, a kosárlabda barátait: június 14-én, szombaton a pécsi Kossuth téren várják a nevezőket a PVSK-Pannonpower Streetball-fesztiválra.

Elefántok között pattoghat a kosárlabda

- Szereted a kosárlabdát? Szeretsz szórakozni? Jó lenne dobálni kicsit a haverokkal? - E három kérdést szegezik rögtön a versenykiírás élén a sportág kedvelőknek a június 14-ei utcai kosárlabda-fesztivál gazdái; az igennel válaszolók pedig a csütörtök délben rövid sajtótájékoztató keretében felvázolt programból választhatják ki a legszimpatikusabbat.

Amint arról Bán Gábor főszervező, PVSK Marketing Kft. ügyvezetője, illetve a téren ugyancsak labdát ragadó Csirke Ferenc vezetőedző beszámolt róla, a program szombaton 9.30-kor technikai értekezlettel indul, a labda 10 órától indul útjára a Kossuth téren. A nevezéseket fiú, lány és vegyes csapatoktól is várják, számos korosztályban, illetve profi felnőtt, veterán, sőt családi kategóriában is.

A meccseken három három elleni csata folyik (+1 csere), 21 pontig vagy 21 percig, egy kosár egy, az öt és felesen kívülről két pontot ér - bíró nincs, a pályán a fair play szellemében folyik a játék.

A Kossuth térre csapat nélkül, egyénileg is érdemes kilátogatni, hiszen hárompontos-, büntető- és félpályás-dobóverseny is színesíti a műsort, részben a főtámogató jóvoltából természetesen mindenütt ajándékokkal várva a legügyesebbekre - egészítette ki a programot Marton Ferenc, a névadó Pannonpower kommunikációs vezetője.

Érdekesség, hogy a délelőtt során különleges "kíséretet" is kap a streetball-fesztivál. Az éppen Pécsett vendégszereplő Fővárosi Nagycirkusz ugyanis élt a meghívással, és saját produkciója több főszereplőjével, négy indiai elefánttal, több tevével és lóval teszi majd rövid időre tiszteletét egy rövid felvonulás erejéig a térnél.

A nevezési díj 4000 Ft, amiért minden csapat ajándék pólót és labdát is kap. Nevezni személyesen a Verseny utca 2. szám alatti kosárlabda-irodában lehet csütörtökön 9-16, pénteken 9-12 óráig, illetve e-mailben a kitöltött nevezési lappal az info@pvsk-panthers.hu címen.

Bővebb információ: www.pvsk-panthers.hu.


Pécs a streetball fellegvára is lehet

 

A "Kosárlabda városa" címet már korábban kiérdemelte a baranyai megyeszékhely, ha minden jól megy, hamarosan utcai kosárlabdában is előkelő hely illeti majd meg a várost. Amint arról ugyanis Nagy Csaba alpolgármester a sajtótájékoztatón beszélt, az önkormányzat már a 2010-es EKF-program köztereinek újjáépítése során próbált figyelmet fordatani a sportra - például a Zsolnay-negyed kosárlabda-palánkjaival -, most pedig jó esélyekkel várja annak a pályázatnak az eredményhirdetését, amelynek jóvoltából Pécs több pontján utcai kosárlabdapályákat szeretnének építeni majd.

Miután pedig ez megvalósult, új kezdeményezésként várhatóan már jövő tavasztól útjára indulhat Pécsett egy amatőr streetball-bajnokság is, amelynek célja, hogy a méltán népszerű kispályás foci mellett az utcai kosárlabda is a sportszerető pécsi polgárok mindennapjainak részévé váljon.


MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink