Hírek

Két PTE-s birkózó az egyetemi vb keretében

Birkózás

2014. június 20.

Bő két héttel a július 8-ai megnyitó előtt kezd véglegesedni a pécsi egyetemi birkózó-vb mezőnye: jelenleg 30 ország 307 indulója regisztrált, köztük a 15 tagú magyar csapat, amelyből ketten a PTE színeit képviselik.

Két PTE-s birkózó az egyetemi  vb keretében

Ugyanakkor a héten a szervezőbizottság is teljes ülést és ellenőrzést tartott, amely időarányosan ugyancsak minden előkészületet az időtervnek megfelelő rendben talált.
Az esztendő legrangosabb pécsi rendezésű világeseménye, a július 7. és 12. közötti 11. Birkózó egyetemi világbajnokság előkészületei lassan legutolsó fázisukhoz érkeznek. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) képviselőivel közösen megtartott legutóbbi pécsi bejárás, illetve szervezőbizottsági ülés immár apró részletekbe menően térképezte föl az elvégzett és még visszalévő feladatokat, illetve pontosította büdzsét, valamint a résztvevők létszámát.
A már beérkezett akkreditációk alapján 30 ország 307 résztvevője érkezik majd Pécsre, a legnépesebb küldöttségekkel Ukrajna (36), Moldova (28) és Bulgária (25), míg a legkisebbel Észtország (2) Svájc (2), Spanyolország (3) és Csehország (3) érkezik Pécsre.
Magyarországot 15 birkózó képviseli. Kötöttfogásban hat tagú a Struhács Görgy szövetségi kapitány által irányított keret: Németh Zsolt (59 kg), Jäger Krisztián (66 kg), Szabó László (75 kg), Madarasi Gábor (80 kg), Tősi János (85 kg) és nem utolsó sorban a junior világbajnok Lám Bálint (130 kg). Az ötfős szabadfogású csapatot (szövetségi kapitány: Gulyás István) öten alkotják: Nyíri Milán (57 kg), Gulyás Zsombor (70 kg), Veréb István (86 kg), Szabó Mihály (97 kg) és Csercsics Richárd (125 kg). Végül a Wöller Ákos vezette női szakágat négy hölgy, Mihálovics Ivett (48 kg), Kőrösi Éva (55 kg), Barka Emese (58 kg) és Sleisz Gabriella (63 kg) alkotja.
A 15-ök közül ketten tekinthetik magukat még inkább „hazai pályán”, Németh Zsolt és Mihálovics Ivett ugyanis a házigazda PTE színeit képviseli. Az egyetemi vb főpróbájának is tekintett májusi pécsi egyetemi országos bajnokságon ugyan mindketten maximálisan helytálltak, hiszen bajnoki címet szereztek (Németh Zsolt ráadásul mindkét fogásnemben), ahogy edzőjük, Módos Csaba fogalmaz az esélylatolgatást ezúttal jelentősen megnehezíti, hogy számos országból olyan „újonc” egyetemisták érkeznek, akik nem szerepelnek hazájuk „igazi” válogatottjának élversenyzői közé, azaz nem lehet pontosan tudni, hogy milyen szakmai színvonalat is képviselnek.
Mindhárom kapitány igyekszik ugyanakkor a maximumot kihozni saját birkózóiból, így a vb-ig még visszalévő rövid időszak nagy részét mindhárom szakág hazai vagy külföldi edzőtáborban tölti.
Sz. Zs. 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben