Hírek

Pécsi sportolók az orvosi világjátékok csúcsán

Atlétika

2014. július 1.

Június 21-28. között Ausztriában rendezték az Orvosi Világjátékokat, amelyen 31 nemzet 1200 résztvevője több mint 20 sportágban állt rajthoz.

Pécsi sportolók az orvosi világjátékok csúcsán

A megmérettetés nyolc napja alatt öt korosztályban mérték össze tudásukat a sportolók. A világjátékokon azonban nemcsak az orvosok, hanem az egészségügyi dolgozók (gyógyszerészek, szülésznők, masszőrök…) is együtt versenyeztek. Bíróné dr. Molnár Valéria a 21 kilométeres távon 1:31.22-es idejével abszolút első helyezést ért el, két nap múlva pedig a mezei futás 10 kilométeres távján korosztályában szintén világbajnoki címet szerzett. Valéria három gyermek büszke édesanyja, a gyermeknevelés mellett három éve fut rendszeresen, átlagosan hetente négyszer rója a köröket. 

Kácser Krisztina, a PSN Zrt. versenyzője 3 aranyérmet szerzett a megmérettetésen: 800, 1500 és 3000 méteres síkfutásban állhatott a dobogó legfelső fokára. A PVSK atlétája, Dr. Stefanovics Ágnes szintén három aranyéremre lehet büszke, súlylökésben, diszkosz- és kalapácsvetésben nem talált legyőzőre, emellett gerelyhajításban ezüstérmet szerzett. A két pécsi hölgy ráadásul az ezüstérmes 4x100 méteres váltónak is a tagja volt.

Pécsi színekben háromszor állhatott a dobogó legfelső fokára dr. Mintál Tibor, aki 50 pillangón, 100 és 400 gyorson ért leggyorsabban a célba.

- A felkészülésben nagy segítségemre volt a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. edzője, Módosné Iván Lili mellett Financsek Gábor is. Köszönöm, hogy hozzájárultak a sikeremhez - mondta dr. Mintál Tibor.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben