Hírek

Százhuszonnyolcan úsztak a pikkelysömörösökért

Úszás

2014. október 29.

Most is együtt csobbantak az elfogadásért és az egészséges életmódért

Százhuszonnyolcan úsztak a pikkelysömörösökért
Pécs mellett Szegeden, Debrecenben és Budapesten úsztak a pikkelysömörösökért. A legtöbb métert Szegeden gyűjtötték (39 400 méter), a második helyre Pécs ért 26 300 méterrel, a dobogó alsó fokára a debreceniek állhattak 22 600 méterrel, Budapesten pedig 15 500 métert úsztak a résztvevők.


              A PSN Zrt.-Sportiskola úszói és edzői is részt vettek az Úszók éjszakáján

KORÁBBAN ÍRTUK:


A Magyar Dermatológiai Társulat kezdeményezésére idén már harmadszor úsznak együtt olimpikonok és lelkes önkéntesek az október 29-i Psoriasis Világnapon.

A Magyarországon és a világon is egyedülálló rendezvény célja a pikkelysömör ismertségének növelése és a pikkelysömörrel élő betegek társadalmi elfogadottságának javítása. A nagyszabású eseményhez korábban is számos olimpikon, élsportoló adta arcát és nevét.
Tavaly már másfélszer annyian vettek részt az Úszók Éjszakáján, mint 2012-ben és a közel 30 résztvevő olimpikonnal és élsportolóval karöltve összesen 136 ezer 350 métert úsztak le a pikkelysömörrel élőkért.

Ússz vagy szurkolj velünk te is 2014. október 29-én Budapest, Debrecen és Szeged mellett Pécsett is, és megdönteni a rekordot!

Az Úszók Éjszakája rendezvényeire a belépés ingyenes.

A PSN Zrt. ifjúsági olimpiai bajnoka, Kenderesi Tamás is rajtkőre áll az úszók éjszakáján.

 

MEGOSZTÁS