Hírek

Berta Dániel bronzéremmel zárta az évet

Vívás

2014. december 22.

December 18-21. között Budapesten rendezték a Westend Magyar Vívó Országos Bajnokságot, amely idén a 100 esztendeje alakult Magyar Vívó Szövetség centenáriumának jegyében zajlott.

Berta Dániel bronzéremmel zárta az évet

Az MVSZ ünnepi keretek között elismerte a sportág jeles képviselőinek eredményeit, munkáját, így többek között Berta Dániel és Tóth Gergely, valamint mesterük, Danka Sándor is a díjazottak között szerepelt. Az országos bajnokság legnépesebb versenyszámában, a férfi párbajtőrözők között 125-en álltak pástra, a PTE-PEAC-PSN Zrt. vívói is szinte teljes létszámmal vettek részt a megmérettetésen. A csoportfordulóból Peterdi Bence kivételével az összes pécsi felkerült a táblára, Berta Dániel és Peterdi András pedig könnyedén jutott a legjobb 32 közé. A két legjobb pécsi a nyolc között találkozott volna, de Andrást megverte a honvédos Somfai Péter, akit ezután sikeresen legyőzött Berta Dániel. Sajnos az elődöntőben File Mátyás jobbnak bizonyult Daninál, aki végül bronzérmet szerzett. 

Helyezések: Peterdi András 11., Plazzeriano Gábor 57., Kajli Ákos 58., Hesz Krisztián 61., Rab Attila 62., Tóth Gergely 77., Hoffbauer Márk 82., Peterdi Bence 100.

A csapatverseny tavalyi férfi párbajtőr ezüstérmét a PTE-PEAC-PSN Zrt. idei csapatának nem sikerült megvédenie. A verseny 22 csapata között a PTE-PEAC-PSN Zrt. idén a Berta–Hesz–Peterdi A.–Tóth; a PTE-PEAC 2 pedig a Hoffbauer–Kajli–Peterdi B. felállásban indult neki a menetnek. A fő csapat a VASAS 2-t legyőzve a nyolc között a tavaly bronzérmes Honvéd kemény csapatával került össze, akiket ezúttal nem sikerült legyőzni, így maradt a küzdelem a helyosztókért. Egy további győzelem az MTK ellen, és vereség a BVSC csapatától végül a 6. helyet jelentette. A PTE-PEAC 2 a 18. helyen zárt, miután vereséget szenvedett a TSC ellen, legyőzte a Csepelt, és kikapott a DHSE-PMD csapatától. 

A nők versenyében Hajdu Réka a 31., Öhlmüller Sarolta a 48. helyen végzett a 82 indulót hozó egyéni versenyben. A csapatversenyben a PTE-PEAC-PSN Zrt. a 8. helyen végzett 12 induló között, mivel a lábadozva csatlakozó harmadik tag, Provender Roxána az egyéniből nem hozhatott pontot a csapatnak.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink