Hírek

Pécsi kosaras az ORV All Star csapatában

2014. december 30.

A magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott veretlenül nyerte meg a nyolcnemzetes pécsi Olimpiai Reménységek Versenyét, miután a döntőben 79-56-ra legyőzte Csehországot. A torna All Star ötösébe bekerült a pécsi Juhász Dorka is.

Pécsi kosaras az ORV All Star csapatában

Magyarország - Csehország
79-56 (21-15, 20-15, 23-12, 15-14)

Magyarország: Lelik 8, Pusztai 21, Gereben 12, Juhász 4, Soós 4 cserék: Mérész 12, Foitl 7, Szeli 5, Varga 2, Boros 2, Karagits 2, Bernáth.
Szövetségi edző: Magyari Gergely. 

A Rátgéber Kosárlabda Akadémia a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével közösen, 2014. december 27-30. között rendezte meg az „Olimpiai Reménységek Versenyét” Pécsett, amelyet az U16-os magyar válogatott veretlenül nyert meg. A Csehország elleni döntőben a magyar lányok 11 pontos vezetést szereztek a félidőre, a 3. negyedben pedig mindössze 12 pontot engedélyeztek a cseheknek 23 dobott pont ellenében, ezzel pedig tulajdonképpen eldöntötték a találkozót az utolsó 10 perc előtt. Magyarország végül veretlenül nyerte meg a nyolc ország részvételével megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét Pécsett, miután a döntőben 79-56-ra legyőzte Csehországot. A magyar U16-os válogatott a Balkán Kupa után most hazai pályán is bizonyította, hogy sokra hivatott generáció.
Az All Star csapatba a szakemberek szavazatai alapján Ivona Katanic (Szerbia, 1-es poszt), Pusztai Petra (Magyarország, 2-es poszt), Zala Friskovec (Szlovénia, 3-as poszt), Juhász Dorka Kata (Magyarország, Rátgéber Kosárlabda Akadémia, Pécs, 4-es poszt) és Tereza Vitulova (Csehország, 5-ös poszt) került. A torna MVP-je Gereben Lívia lett.

Magyari Gergely: - Nagyon jó lehetőséget teremtett a felkészüléshez ez a torna. Edzeni sajnos nem tudtunk előtte, de így legalább éles szituációkban tudtunk gyakorolni. A múlt heti Balkán Kupán is öt mérkőzést játszottunk, ami sokat kivett belőlünk, de ez szerencsére a játékunkon nem látszott. Előzetesen keményebb döntőre számítottam, de a csajok nagyon jó formát mutattak, a formaidőzítés nagyon jól sikerült, a legjobbkor játszottunk a legjobban. Nagyon büszke vagyok a lányokra, de ez nem csak az én érdemem, mivel ez egy nagyon jó garnitúra, az egész magyar utánpótlásképzés érdeme, hogy itt tartunk, és egy ilyen rangos, nyolccsapatos tornát meg tudtunk nyerni.

Végeredmény:
1. Magyarország
2. Csehország
3. Szerbia
4. Szlovénia
5. Szlovákia
6. Lengyelország
7. Románia
8. Ausztria

 
All Star:
1-es poszt: Ivona Katanic (Szerbia)
2-es poszt: Pusztai Petra (Magyarország)
3-as poszt: Zala Friskovec (Szlovénia)
4-es poszt: Juhász Dorka Kata (Magyarország)
5-ös poszt: Tereza Vitulova (Csehország)

Fair Play Díj: Theresa Weltermann

MVP: Gereben Lívia (Magyarország)


KORÁBBAN ÍRTUK:

 
Olimpiai reménységek a kosárparketten


Egy pécsi kosaras, Juhász Dorka is a magyar válogatott tagjaként lép pályára az Olimpiai reménységek versenye nevű tornán december 27–30. között a pécsi Egyetemi sportcsarnokban.

Az Olimpiai reménységek versenye kosárlabda-tornán nyolc nemzet legjobb U16-os leány-válogatottjai mutatják meg tehetségüket és mérik össze tudásukat december 27-30. között az Ifjúság úti PTE-csarnokban. A magyar mellett cseh, szlovák, szlovén, lengyel, szerb, román és osztrák gárdák számára ez az egyik legrangosabb idei nemzetközi korosztályos erőfelmérő, így a nézők színvonalas összecsapásokra számíthatnak.

Ráadásul egy pécsi kosarasnak is szurkolhatunk, hiszen a magyar válogatottat erősíti a Rátgéber Kosárlabda Akadémia kadett korosztályának kiválósága, Juhász Dorka – egyre jobban édesanyja, a PVSK egykori remek kosarasa, Balázs Hajnalka nyomdokaiba lépve.

A tornára a belépés ingyenes.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben