Hírek

Legjobbjait jutalmazta a PSN Zrt. Sportiskola

2015. január 15.

A tavaly legjobb eredményeket elérő sportolóit, edzőit, a versenyeztetésben közreműködő sportaktívákat, illetve a diákolimpiákon legeredményesebben szereplő iskolákat jutalmazta évzáró gáláján a PSN Zrt. Sportiskola. KÉPGALÉRIA!

Legjobbjait jutalmazta a PSN Zrt. Sportiskola

Hétköznapi közegében, ám szokatlan módon, szépen elrendezett széksorokon, sportmezek helyett ünneplő ruhában foglalta el a Lauber Dezső Sportcsarnok szinte teljes küzdőterét az a háromszáznál több sportoló (és persze edző, szakvezető, segítő), akik ezúttal a sportpályákon verejtékkel kivívott sikerek méltó jutalmára várt a PSN Zrt. Sportiskola évzáró díjkiosztó gáláján.

– Immár többéves szép hagyományunk, hogy az esztendő végén értékeljük, egyben díjazzuk a PSN Zrt. általa működtetett és a város utánpótlássportját immár jelentős mértékben meghatározó sportiskola szakosztályaiban folyó munkát – kezdte a társaság életébe is némi bepillantást engedő ünnepi köszöntőjét Vári Attila vezérigazgató. – A sportágak száma folyamatosan bővül, legifjabb a sorban a labdarúgóké, akiket már a legkisebbektől, az ovisoktól fölkaroltunk, de már bontogatja szárnyait egy kisiskolás csoport is a Bozsik-torna sorozatban. Ugyanakkor a párhuzamosságok megszüntetése érdekében a más klubokkal közösen működtetett sportágak egy részét újabban át is adjuk annak az egyesületnek, ahol a munka nagyobb része folyik, ám örömünkre ezzel együtt is több a hozzánk csatlakozni szándékozó új sportág, mint a búcsúzó.

Dr. Őri László sportért felelős alpolgármester ezt követő üdvözlő szavai a sport szépségeit, örömeit, de küzdelmeit is felvillantották, miközben gratulált a győzteseknek, megígérve egyben, hogy az önkormányzat a jövőben is kiemelten kezeli az utánpótlássportot, vagyis a maga módján ezután is megpróbál valamit hozzátenni a sportolók sikeres felkészüléséhez.

A vezetői értékelés és a szakágak saját éves beszámolói, illetve több színes sportági bemutató mellett eseménye mégiscsak a díjátadás volt. (És közben ne feledkezzünk meg a Sportiskola jégkorong szakosztályában is jeleskedő Boros Misiről, a Virtuózok c. országos komolyzenei tehetségkutató győzteséről, aki egy rövid zongorajátékkal emlékeztetett mindenkit a sport és a kultúra elválaszthatatlan egységére.)

Tavalyi eredményei alapján kiemelt jutalomban részesült Csonka Zsófia sportlövő (légpisztoly, csapat vb 3. hely), Kenderesi Tamás úszó (ifjúsági olimpiai arany, ifi Eb és ob-aranyak), Szigethy Virág kajak-kenus (ORV-ezüstérmek) és Szuromi Hanga tájfutó (ifi Eb-arany).

Rajtuk kívül külön jutalmazták a nemzetközi versenyeken pontot szerző és országos bajnokságokon dobogós, valamint az utóbbi viadalokon pontot szerző versenyzőinket. Hasonló díjakat vehettek át a Sportiskola edzői is. A PSN Zrt. nem feledkezett meg ugyanakkor a versenyeztetésből, szervezőmunkából részt vállaló társadalmi aktívákról, szövetségi és szakágvezetőkről, valamint azon pécsi szervezetek vezetőiről sem, akik külső támogatóként a legtöbbet tették a sportiskola munkájának eredményességéért, ők ugyancsak ez alkalommal kaptak jutalmat, elismerést.

Pár esztendeje a sportiskolás díjátadón értékelik az esztendő diákolimpiai szereplését is. Hangsúlyozandó, hogy az idén is száznál több iskolából 18 sportág nyolcvannál több városi, megyei vagy országos döntőjén összesen 15 ezer fiatal vett részt szűkebb pátriánkból ebben a sorozatban.

Az idén országos diákolimpia arannyal büszkélkedhetett labdarúgás II. korcsoportban a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola; atlétika III. korcsoport magasugrásban új országos csúccsal Kárpáti Enikő Kata (Pécs, Megyervárosi Óvoda, Ált. Isk. és Gimn.) valamint úszás II. korcsoportban 50 háton Berkecz Martina (Liszt Ferenc ÁMK, Mecseknádasd).

Az iskolák közötti diákolimpiai pontversenyt ugyancsak a kozármislenyi Janikovszky nyerte a PTE I-es gyakorló valamint a Szent Mór Ált. Isk. előtt.

 

 

Részletes eredmények, sportági beszámolók

 

1., Atlétika

 

Ügyességi atlétika csoport:

 

1. Kárpáti Enikő Kata

Dortmund Nemzetközi Atlétikai Verseny egy I. és három II. hely – magasugrás, 60 m gátfutás, 4x100 m váltófutás,

Országos Diákolimpia III. kcs. magasugrás I. hely - új diákolimpiai csúccsal

Országos Újonc Egyéni Bajnokság magasugrás I. hely

Varsó Nemzetközi Gyermek Bajnokság magasugrás II. hely

 

2. Otterbein Laura

Fedett Pályás Országos Összetett Serdülő Bajnokság IV. hely

Országos Fedett Pályás Egyéni Verseny távolugrás

Országos Diákolimpia ötpróba III. hely

Országos Serdülő Egyéni Bajnokság ötpróba III. hely

 

3. Pap Attila

Országos Fedett Pályás Egyéni Ifjúsági Bajnokság távolugrás II. hely

(a győztessel azonos eredménnyel)

Országos Ifjúsági Egyéni Bajnokság 110 m gátfutás IV. hely, távolugrás VI. hely

 

4. Szemes Máté

Országos Egyéni Serdülő Bajnokság 100 m síkfutás II. hely

 

5. Erdélyi Gréta

Országos Fedett Pályás Egyéni bajnokság súlylökés IV. hely

 

6. Bózsa Brendon

Győrkőc Olimpia kislabdahajítás I., csapatban szintén I. hely

Sport XXI. U11 csapat I. hely

Boross Dezső-emlékverseny 60 m gátfutás I., csapatban I. hely

 

7. Garamvölgyi Petra

Győrkőc Olimpia csapat I. hely

Sport XXI. U13 csapat I. hely

Boross Dezső-emlékverseny 60m síkfutás I., távolugrás I., csapat I. hely

 

8. Papp Máté

Győrkőc Olimpia csapat I. hely

Sport XXI. U13 csapat I. hely

Boross Dezső-emlékverseny 60 m síkfutás I., csapat I. hely

 

9. Borhy Anna

Sport XXI. U13 csapat I. hely

Boross Dezső-emlékverseny 60 m gát I., magasugrás I., csapat I. hely

 

10. Pesti Tulipán

Sport XXI. U13 csapat I.

Boross Dezső-emlékverseny 60 m síkfutás I., távolugrás I., csapat I.

 

Edzők:

Béliné Fekete Viktória

Kárpátiné Kövesi Enikő

 

Szakmai beszámoló:

 

Versenyrendszerünkben hét kötelező Sport XXI. Atlétikai Versenyen vettünk részt, amelyeket az idén az U11 és az U13-as korosztályban is megnyertünk.

A háromfordulós bonyhádi Boross Dezső-emlékversenyről harmadszor sikerült elhozni a kupát.

A Győrben rendezett Győrkőc Olimpián is a dobogó tetejére állhatott a csapatunk.

Az Újonc, Serdülő és Diákolimpiai Országos versenyeken is indultunk, melyeken a legnagyobb sikert Kárpáti Enikő érte el, aki a Diákolimpia Országos Döntőjén és az Országos Újonc Bajnokságon is győzni tudott.

A Diákolimpia leány III. korcsoportjában új országos diákolimpiai csúccsal (161 cm-rel) nyerte a magasugrást, így Ulbert Réka és Dudás Máté után ő a harmadik atlétánk, aki ebben a versenyszámban országos csúccsal győzött.

Nemzetközi atlétikai versenyeken is eredményesen szerepeltünk Dortmundban és Varsóban.

Srp Gyula segítőként a gyalogló szakágat népszerűsíti edzéseinken, ezzel újabb versenyszámban nyújt lehetőséget a tehetséges gyerekeknek a versenyzésre.

3x20 fős csoportokkal dolgozunk 8-13 éves korú gyerekekkel. Serdülő kor után a PVSK szakági csoportjaihoz kerülnek a fiatalok.

Pécsett csak saját rendezésű versenyeinken indultunk – Diákolimpia, Mikulás Kupa, PSN Zrt.-kupa, Tehetségkutató Verseny. Legjobbjainknak speciális szöges cipőket vettünk. Minden atlétánknak jutott PSN Zrt.-s póló és a versenyzőknek melegítő. A szeptemberi versenyeken már egyenfelszerelésben tudtunk részt venni.

 

Közép- és hosszútávfutó csoport:

 

U23 korosztály:

 

HALÁSZ ÁDÁM     

Mezei OB 5. hely; 10 000 m OB. 6. hely, U23 Pálya OB 3. hely, Félmaratoni OB 2. hely

U23-as magyar válogatott 5000 m-en Ostravában (Cseh – Horvát – Szlovén - Magyar)  

Junior korosztály (17-18 é):

 

MAGYAR HUBA

Mezei OB 4. hely, 10 000 m junior OB 2. hely

 

Serdülő korosztály:   

 

BARANYAI  ARTÚR        

3000 m OB 5 hely

 

Felnőtt korosztály       

 

BÁTAI RÉKA                 

Hegyifutó OB 4. hely

 

Edzők:

 

Fogarasi Sándor

Tarnóczy Tamás

 

Szakmai beszámoló:

 

A távfutó szakosztály viszontagságos előzmények után 2 éve működik, átlagosan 20-22 fős létszámmal. A szakmai munkát Fogarasi Sándor edző valamint alkalmankénti segítője, Tarnóczi Tamás (testnevelő/edző) látja el. Az edzéseket a Várkői Stadionban, illetve a város utcáin tartjuk. A néhány éve tartó munka gyümölcse kezd beérni, ezt igazolják az országos eredmények is.                                                                               

Az eredményes szakmai munka végzéséhez az, anyagi, tárgyi, személyi feltételek adottak, így 2015-ben jelentős javulás várható sportolóinktól.

 

 

2., Hegyi kerékpár

 

Jelenszky Bálint

Magyar Bajnokság (Elit kat.) 4. hely

 

Fülöp Gergő

Országos kupafutam Hosszúhetény (Fun kat.) 1. hely

 

Glokker Zoltán

Magyar Bajnokság 3. hely (Merev gépes kat.), Országos kupafutam Hosszúhetény

 

Papp Norbert

Magyar Bajnokság (Master kat.) 2. hely, Országos kupafutam Hosszúhetény 2. hely

 

Katona Miklós

Országos kupafutam (elit kat.) Hosszúhetény 4. hely

 

Szakmai beszámoló:

 

2014. fő projektje a Kertvárosi Kerékpáros park építésének megkezdése volt. Az MMTBSZSZ-től nyert 5 millió Ft-ból elkészültek egy 7 különálló pályát magába foglaló, nemzetközi szintű bringás park munkái. Ebben volt kerítésépítés, gépi földmunka, parkosítás. A pálya végső nyomvonala az egyesület tagjainak kézi erejű munkájával kerül használható állapotba, ami az idei jelentős mennyiségű esőzések miatt nem tudott megvalósulni.

 

Augusztusban zajlott le a Mecsek Maraton Teammel karöltve egy downhill kerékpáros maraton, terepfutás, terepduatlon országos kupafutam Hosszúhetényben.

Októberben 1 napos edzőtáborban vettünk részt az általunk elnyert műhelytámogatásból Ausztriában, Semmeringben. Ezalatt az 1 nap alatt a srácok többet fejlődtek, mint itthon egész évben.

 

3., Jégkorong

 

Az előkészítő C-csoportban 3. helyezést elért csapattagok:

 

Borsiczky Dániel      

Helmrich Ádám        

Laklia Attila              

Mészáros Dominik  

Szendelbacher Ervin

Szuchovszky Barnabás 

Szuchovszky Bertalan  

Tiringer Szabolcs         

Tokodi Illés                  

 

Edzők:

Maretics György

Szuchovszky Tamás

 

Szakmai beszámoló:

 

Ezek a sportolók érték el a 2013-14-es bajnoki idényben az előkészítő korcsoportban, “C” csoportban a harmadik helyezést.

Egész évben kitartóan dolgoztak, mindenki részt vett az edzőtáborban és 2014. szeptember 28-a óta a Szekszárddal közösen részt vesznek a Szövetség által kiírt U12-es “B” csoportos bajnokságában. 2015. március végéig 24 mérkőzést kell játszaniuk, ami annyit jelent, hogy minden vasárnap utazniuk kell, ugyanis a hazai mérkőzéseinket Dunaújvárosban játsszuk.

 

Különdíj:

Boros Mihály - a PSN Zrt. Sportiskola büszkesége, zongoravirtuóz, jégkorong-szakosztályunk tagja.

 

 

4., Kajak-kenu

 

Szigethy Virág          

Fizikai Felmérő Bajnokság 1. hely

Országos Diákolimpia            C1 női serdülő 2000 m 1. hely

Vidékbajnokság         C2 női serdülő 500 m 1. hely

                                               C1 női serdülő 200 m 1. hely

Országos Bajnokság   C2 női serdülő 500 m 2. hely

                                   C1 női serdülő            200 m  4. hely

C1 női serdülő            2000 m 4. hely

Olimpia Reménységek Viadala (serdülő VB)

                                               C1 női serdülő 200 m 2. hely

                                               C1 női serdülő 500 m 2. hely                                                                                               C1 női serdülő 1000 m 2. hely

                                               C2 női serdülő 200 m 4. hely

C2 női serdülő 500 m 5. hely

C2 női serdülő 1000 m 4. hely

 

Friesz Márton

Fizikai Felmérő Bajnokság     2. hely

Vidékbajnokság         K1 férfi kölyök 1000 m 9. hely

Országos Bajnokság   K1 férfi kölyök 1000 m 8. hely

                                               3x200 m váltó tagjaként 4. hely

Keretfeltöltő válogató            K1 kölyök 1000 m 9. hely

 

Herpai Dorina

Fizikai Felmérő Bajnokság 7. hely

Országos Diákolimpia            K2 női kölyök 2000 m 7. hely

Vidékbajnokság         K2 női kölyök 1000 m 9. hely

                                               3x200 m váltó tagjaként 1. hely

Országos Bajnokság   K2 női kölyök 1000 m           8. hely

                                               K2 női kölyök 4000 m           6. hely

                                               3x200 m váltó tagjaként 3. hely

Szmrtyka Rebeka      

Fizikai Felmérő Bajnokság 12. hely

Országos Diákolimpia            K2 női kölyök 2000 m 7. hely

Vidékbajnokság         K2 női kölyök 1000 m 9. hely

Országos Bajnokság   K2 női kölyök 1000 m           8. hely

                                               K2 női kölyök 4000 m           6. hely

 

Szigethy Ábris                      

Fizikai Felmérő Bajnokság 4. hely

Országos Diákolimpia            C1 gyermek 2000 m 8. hely

Vidékbajnokság         MC1 gyermek 2000 m 8. hely

Országos Bajnokság   MC1 gyermek 2000 m 9. hely

 

Fillár Csongor

Fizikai Felmérő Bajnokság 2. hely

Országos Bajnokság               3x200 m váltó tagjaként 4. hely

Keretfeltöltő Válogató           K1 serdülő 2000 m 12. hely

                                  

Nagy Ádám               

Vidékbajnokság         MK1 kölyök 4000 m 5. hely

                                               3x200 m váltó tagjaként 2. hely

Országos Bajnokság   3x200 m váltó tagjaként 5. hely

 

Elter Ármin

Vidékbajnokság         MK1 kölyök 4000 m 5. hely

                                               3x200 m váltó tagjaként 2. hely

Országos Bajnokság   3x200 m váltó tagjaként 5. hely

 

Gerencsér Levente   

Vidékbajnokság            3x200 m váltó tagjaként 2. hely

Országos Bajnokság     3x200 m váltó tagjaként 4. hely

 

Edzők:

 

Csaba András

Ifj. Csaba András

 

Szakmai beszámoló:

 

A versenynaptárhoz igazodva építettük fel éves feladattervünket, amely végén hosszú évek legsikeresebb idényét tudhatjuk magunk mögött. A téli felkészülés, szárazföldi alapozás után, márciusban tértünk vissza Orfűre, a vízi edzések helyszínére, illetőleg már az első napokban, Horvátországba a Neretva torkolatához, ahol rendre a vízi alapozást tartjuk.

Összességében, a bajnoki pontszerzésen túl, a serdülők nemzetközi versenyével és a hazai szereplésekkel együtt, büszkék lehetünk, eredményes évünk volt. A teljes szakosztályt tekintve, négy sportolónk válogatott, közülük kettő képviselte is Pécset külföldön. Több sportolónk is van a sportiskolás utánpótlásból, akik már most úgy szerepeltek, hogy jövőre esélyük lehet keretbe kerülni, így pl. Friesz Márton, Fillár Csongor, vagy épp még gyermek korosztályban versenyző Szigethy Ábris.

Végül, de nem utolsó sorban említeném a Herpai Dorina, Szmrtyka Rebeka párost, amelynek tagjai egyes hajóegységben még kevésbé, de párosban rendre döntőben szerepelnek.

E sporthoz, munkához nagy segítséget, erős hátteret nyújt a sportiskola, a PSN Zrt., amelyet szeretnénk megköszönni, eredményeinkkel meghálálni.

 

5., Kézilabda:

 

Lány szakág

 

Sólyomvári Csenge - OSB

Kovács Kamilla - OSB

Dainese Jennifer - U11

Tabi Réka - U11

György Nikolett - U11

Dézsi Nikol - U11

Stefánovics Nóra - U11

Mészöly Dóra - U11

 

Edzők:

 

Tóth János

Wiesner László

Szűcs Yvette

Darabos Daniella

 

Szakmai beszámoló:

 

Az elmúlt évtized nehézségeit megpróbáljuk magunk mögött hagyni és új alapokra helyezni az utánpótlásképzést. Az egész vertikumot tekintve a létszám 90-100 fő között mozog, ebbe a létszámba beletartoznak a bázisiskolákban (ANK, TVT) működő csoportok is. A korosztályos hézagok betöltésére minimum öt év szükséges.

Bővítenünk kell a bázisiskolák számát, plusz stabil, kiszámítható edzéshelyek kialakításában is kérjük az egyesületi és a városi sportvezetés támogatását.

Az elmúlt évekhez képest nagy előrelépés történt a csoportok személyi felszerelés-, valamint eszközellátásában is. Nagyon jól működik a fiatalkorú gyerekek utaztatása is.

Csoportjaink nyári felkészülése zökkenőmentes volt, el tudtunk menni edzőtáborba, itthon pedig napközis rendszerben tudtunk készülni.

Serdülő és U-11-es csapatunk az országos vérkeringésbe bekapcsolódva méretteti meg magát hétről hétre. Szereplésünkről jelenleg a régi szlogen mondható el: „Az utánpótlás-versenyzés nem cél, hanem eszköz”!

Azon dolgozunk, hogy pár év múltán eredményekről is be tudjunk számolni.

 

Fiú szakág (kézilabda)

 

U7 - Francisc Dániel

U8 - Jauck Péter

U9 - Peidl Balázs

U10 - Rik József

U12 - Antal Erik és Kienle Dávid

U14 - Gelb Brúnó és Takács Máté

Serdülő - Pais Kálmán, Péter Pál és Rokolya Gergő

 

Edzők:

 

Kovács Gábor

Koleszár György

Vald Benjamin

Halmai Csaba

Harmat Tamás Homonnay Dávid

Szente Gábor, a lány- és fiú szakág kapusedzője

Ferenczy Tamásné - rendezvényeink állandó segítője, versenybírói teendőket és egészségügyi felügyeletet lát el.

 

 

Szakmai beszámoló:

 

Erima Bajnokság: minden korosztályban 1., ill. 2. helyen végeztünk a régiós bajnokságban. Az eredmények alapján is mindenképpen látszik, hogy javulás és előrelépés történt a szakágban, amellett, hogy a szövetségi versenykiírás nem volt szerencsés.

Fontos megemlíteni, hogy létszámában minden korcsoportunk gyarapodott, növekedett a bázisiskolák száma.

Jelentős előrelépés történt a TAO-nak köszönhetően az idei szezonban ruházat- és felszerelés- vásárlás terén. Minden korcsoportnak két garnitúra mez, nadrággal, melegítő alsó-felső, labda, széldzseki, utazópóló, a kapusoknak megfelelő kapusfelszerelés áll rendelkezésre a megfelelő versenyzéshez. Az edzőket is megfelelően fel tudtuk öltöztetni, illetve az általuk kért és szükségesnek tartott felszereléseket mind sikerült beszereznünk.

Részt vettünk csapatainkkal az előző szezon zárásaként a Kalocsa-kupán, idén a szezon kezdetén a Cell-kupán, Valpovóban egy nemzetközi szivacskézilabda kupán, a siklósi Kanizsai kupán és az év végi budapesti Ferenczy-kupán.

 

 

6., Labdarúgás

 

Frissen alakult szakosztály, sportolói díjazásra nem kerül sor.

 

Edzők:

Ábrahám Attila

Schneider Gábor

Orlovics Gyula

Csordás István

Pataki Tamás

 

Szakmai beszámoló:

 

A PSN Zrt. Sportiskola legfiatalabb szakosztálya a labdarúgó szakosztály. 2014 augusztusában, nem kis háttérmunkával és szervezéssel sikerült a már létező és működő Törpfoci-program mellett elindítani a labdarúgó szakosztályunkat.

A legkisebb korcsoportunk tagjai még csak óvódások, ám az ő játékos felkészítésük az előkészítő programunk egyik legfontosabb része. Ebben a korosztályban 4-5 éves gyerekek vesznek részt, és az egyesületi programunkban már 20-25 kisgyerek kergeti a labdát heti rendszerességgel, de a létszám folyamatosan nő.

Ezen felül még az Önkormányzat, és a PSN Zrt. és Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség közös szervezésében működik, az a Törpfoci-program, amely Pécs összes önkormányzati óvodáját felkarolja. De a kört tovább szeretnénk bővíteni a nem önkormányzati óvodák irányába. A foglalkozásokat Schneider Gábor és Orlovics Gyula tartja, heti 2-3 alkalommal a Lauber Dezső sportcsarnokban.

Az U7 és U9-es korcsoport felkészítő edzője egy tapasztalt és sikeres edző, Csordás István. Ebben a korosztályban 12 igazolt játékosunk van, további 4 fiatal már csatlakozott hozzájuk, akiket januárban szintén leigazolhat a szakosztály. Ebben a korcsoportban 4-5 nagyon tehetséges gyermek bontogatja szárnyait, akik mellé folyamatosan fejlődnek a társak is.

A további terveink között szerepel, hogy ezeknek a gyerekeknek a tavasz folyamán szabadtéren is tarthassunk edzéseket, amelyre a Várkői stadion tökéletes lehetőséget teremt.

 

U11: A gyerekek toborzása, sportorvosi ellátása, és ellenőrzése után, kialakult egy 46-50 fős nagy bázis, melyből a munka megkezdése után, folyamatos szűréssel, teszteléssel kialakítottuk a mostanra szakmai munkára is alkalmas 20-25 fős létszámot, amelyből 12-14 fiatal versenyzett rendszeresen, rotációs rendszerben.

Az ősz kezdeti lépései után a gyerekek megízlelhették a mérkőzés, a versenyzés hangulatát és nagy lelkesedéssel álltak a munkához és a mérkőzéseken is nagy erőbedobással, hatalmas kedvvel játszottak. A foglalkozásokat és a mérkőzésekre a felkészítést Pataki Tamás edző, testnevelő tanár tartja.

Az eredményesség is a sporthoz tartozik, ott tudjuk lemérni a fejlődést, a pozitív vagy negatív irányú változást. Nagy szerencsénkre elmondható, hogy a kezdeti meccsek vereségei után az utolsó fordulóra szinte minden ellenfelünkkel pariban voltunk, és a PMFC Futball Akadémia csapatával 0-0-ás döntetlent értünk el, az első fordulós 6-0-hoz képest. A bajnokság során volt egy kiemelkedő, 8-0-ás győzelmünk is.

A fiúk sporthoz való hozzáállása példaértékű.

 

 

7., Ritmikus gimnasztika

 

A ritmikus gimnasztika Diákolimpia országos döntőjében, „A” kategóriában, csoportos gimnasztika versenyszámban 3. helyezést értek el:

 

Salamon Petra (2008. 06. 27.)

Szerényi Dóra (2008. 08. 21.)

Horváth Nóra (2008. 12. 15.)

Prehoffer Dalma (2007. 10. 14)

 

Edző:

Megyeri Hajnalka

 

Szakmai beszámoló:

 

Többnyire 3-7 éves korú óvodás gyerekek érkeznek hozzánk a város óvodáiból. Az edzéseket a Jurisics Utcai általános iskola tornatermében tartjuk. Az idei munkát nagymértékben elősegíti a szeptemberben elkészült tornaszoba, amelynek felszereltsége lehetővé teszi a torna és ritmikus gimnasztika mozgásanyagának tanítását. Elsajátítják a torna alapjait, megismerkednek a ritmikus gimnasztika kéziszereivel, testtechnikai és szertechnikai elemeket tanulnak. Nagy sikere van a zenés gimnasztikának, nagy az érdeklődés a szertorna, a művészi torna és a ritmikus gimnasztika iránt.

Mivel nagyon fiatal korosztályról van szó, elsődleges feladat az edzéseken történő rendszeres részvételre szoktatás, a sportág megismerése, megszerettetése. Nehezíti ezt az a tény, hogy ezeknek a gyerekeknek nagy része ekkor kerül először közösségbe, sok a betegségből adódó hiányzás.

 

Szertornában versenyzési lehetőségük korlátolt, mivel nagyon fiatal sportolókról van szó. Városi tornaversenyeken tudnak indulni, ilyen a Várkői Ferenc-emlékverseny és egyéb kupaversenyek.

Ritmikus gimnasztikában több lehetőségük van versenyzésre, mivel ebben a korosztályban már szövetségi versenyeket is rendeznek. A Diákolimpia döntőin már évek óta rendszeresen indulunk, az idén Salamon Petra, Szerényi Dóra, Horváth Nóra, Prehoffer Dalma csapatban a megyei és a regionális döntőn 2. helyen, az országos döntőn 3. helyen végzett.

 

Jövő évi célunk, hogy több csapattal is induljunk a versenyeken és a csapatversenyek mellett egyéni döntőkön is megmutatkozzunk. Szeretnénk minél több szövetségi versenyen részt venni és országos helyezéseket elérni.

 

 

8., Röplabda

 

Pólics Kevin

2014 tavaszán serdülő korúként a serdülő-, az ifjúsági és a juniorcsapat meghatározó tagja; 2014 őszén első éves ifiként a felnőtt csapat tagja,

az Országos Ifjúsági Bajnokságban középdöntőbe jutott (a bajnokság folyamatban van).

 

Edzői:

Mészáros Péter (felnőtt csapat) és Gyöngyösi Zoltán (utánpótlás-csapatok).

 

Toldi Balázs

2014 tavaszán serdülő korúként a serdülő-, az ifjúsági, és a juniorcsapat tagja;

2014 nyarán a magyar ifjúsági „B” válogatott tagja;

2014 őszén serdülőként az Országos Ifjúsági Bajnokságban középdöntőbe jutott

(a bajnokság folyamatban van).

 

Edzői:

Szabó Dávid és Gyöngyösi Zoltán.

 

Portik Ádám

2014 szeptemberében került hozzánk Kaposvárról.

Ifjúsági korúként a junior és a felnőtt csapat meghatározó tagja;

az Országos Ifjúsági Bajnokságban középdöntőbe jutott (a bajnokság folyamatban van).

 

Edzők:

Gyöngyösi Zoltán

Szabó Tamás

Szabó Dávid

 

Szakmai beszámoló:

 

Szakosztályunk az NB I-ben szereplő PEAC utánpótlását adja, ennek megfelelően négy korosztályban – gyermek, serdülő, ifjúsági és junior – versenyzünk az első osztályú utánpótlás-bajnokságokban. Felnőtt és utánpótlás vegyes csapatot indítottunk a Somogy Megyei Felnőtt Bajnokságban és rendszeresen részt veszünk pécsi felkészülési tornákon is.

Óriási élmény volt ifi korú sportolóinknak a 2014 júliusában megrendezett Kaposvári Nemzetközi Röplabda Fesztiválon való részvétel, ahol többek közt a Magyar Serdülő Válogatottal, és a Magyar Ifjúsági Válogatottal is megmérkőzhettek!

Szakosztályunkban három szakképzett edző tartja az edzéseket, ők egyben testnevelő tanárok is. Utánpótlás csapataink edzései négy, hazai mérkőzései két különböző helyszínen zajlanak, ami széttagoltságot eredményez, ezen szeretnénk a közeljövőben változtatni.

A PSN Zrt.-től melegítőt és utazó pólót, a PEAC-tól mezgarnitúrát, az MRSZ pályázat keretében pedig labdákat kaptak csapataink 2014-ben, így felszereltségünk megfelelő. Bár néhány edzést segítő eszköz beszerzése még tervben van, a jó színvonalú szakmai munka feltételei már adottak.

 

 

9., Rövidpályás gyorskorcsolya:

 

Burján Csaba: olimpiai kerettag

Matyók Adrienn: juniorválogatott kerettag

 

Edző:

Lakatos Tamás

 

Szakmai beszámoló:

 

2014-es eredményeink a sportág téli mivolta szerint pont a tavalyi szezon közepére estek, ezért ez még a tavalyi szezonunk vége!

Január: Burján Csaba résztvevő a németországi Eb-n!

Magyar bajnokság, Budapest. Összesen: 3 arany, 2 ezüst, 1 bronz

Bajnokaink:

Burján Csaba Junior A

Tóth Tímea Junior B

Junior Leányváltó: Tóth Tímea, Bornemissza Zsuzsanna, Matyók Adrienn, Katona Lilla

Érmeseink:

Matyók Adrienn Junior C ezüst,

Bornemissza Zsuzsanna Junior A ezüst,

junior fiúváltó, bronz: Burján Csaba, Katona Péter, Kardos Áron, Kiss Bálint

 

Junior világbajnokság: Erzurum (Törökország)

Burján Csaba ezüstérem váltóban

 

Junior Európa Kupa döntő, Szófia

Matyók Adrienn 3000 m 4. hely

 

Az idei szezon eddigi eredményi:

 

ISU Világkupa-verseny, Montreal:

Burján Csaba 5000 m: 2. hely

 

Magyar Felnőtt Bajnokság:

Burján Csaba bronz,

Matyók Adrienn 5. hely (14 évesen!)

 

Hátralevő versenyek:

Junior EK: Matyók Adrienn kijutó helyen áll a háromfordulós selejtező alapján

Junior világbajnokág, Universiade, Eb, vb, Európai Világkupa.

 

 

10., Sportlövészet

 

Az egyszemélyes szakosztály olimpikonja:

Csonka Zsófia

 

Edzők:

Csonka Péter

Herbai János

Boris Zoltán: a szakosztály támogatója

 

Szakmai beszámoló:

 

Csonka Zsófi 2014-es éve végre teljes volt a tavalyi „csonka” szezon után. Épp ezért fontos szempont volt, hogy minél több versenyen tudja az új szabályok szerinti döntőt gyakorolni. 2014-ben először volt lehetőség a riói olimpiára kvalifikációt szerezni, a granadai világbajnokságon ez cél is volt. Ha a számokat nézzük, Zsófi egyik legsikeresebb éve volt sportpisztolyos versenyszámot tekintve. Fél tucat nemzetközi versenyen jutott a döntőbe és szerzett érmeket. A nyári eredményei alapján a világbajnokságon reális célkitűzésnek számított a döntőbe jutás, éppen ezért volt csalódás, hogy ez elmaradt.

Novembertől a légfegyveres szezonra helyeztünk nagy hangsúlyt, ez olyan jól sikerült, hogy az eddig szintén Zsófi által tartott országos csúcsát tovább javította. Az Európa-bajnokságra készülő úton ez mindenképpen jó jel, és reméljük minél hamarabb sikerül a riói kvótát megszerezni.

A felkészülést - ahogy egész évben - a Budapesti központi edzések segítik elő. Reméljük a sportlövészet, mint kiemelt olimpiai sportág létre tud hozni több vidéki központot is megkönnyítve a versenyzők dolgát.

 

 

11., Szertorna

 

Balogh Barbara

Csokona Bettina

Göncz Rebeka

Horák Kitti

Szekeres Réka

A kitüntetett lányok a gimnazista csapatunk és Rebeka, aki a sok sikerért kapná.

 

Edző:

Erdeiné Békési Valéria

 

Szakmai beszámoló:

 

Előképző bázisa lehetünk a leendő nagy sportolóknak, úgy, hogy közben kiaknázzuk a sikereket számukra, amire a mai pécsi torna lehetőséget teremt!

Feladatunk, hogy a mai tornásztehetségeknek is elérhetővé váljanak a jó eredmények. Ehhez biztosítanunk kell az edzéslehetőséget, a versenyek megrendezését. Ezzel rutint és sikerélményt szereznek tanítványaink. A diákolimpiai és a megyei hagyományt őrző versenyekre készülünk.

Az oktatási intézményeket szakmai anyag készítésével, bemutatókkal támogatjuk.

Aktívan veszünk részt a város rendezvényein fellépéseinkkel, mozgósítással, az egyetemi képzésben, az iskolai közösségszolgálat megszervezésében.

 

Folyamatosan fejlődünk. 2014-ben már gimnazista csapatot is tudtunk indítani, amely nagyon sikeresen versenyzett. Az országos elődöntőn bronzérmet, az országos megmérettetésen az előkelő 5. helyet szereztük meg.

Három csapatunk vett részt sikeresen a 9 megyés elődöntőn.

 

 

12., Tájfutás

 

Szuromi Hanga (2000)

Serdülő (N16) Ifi Európa Bajnokság 1. hely,

Serdülő (N16) Váltó 4. hely Macedónia

Diákolimpia Rövidtáv 1. hely,

Diákolimpia Normáltáv 1. hely (N IV kcs),

Diákolimpia Váltó 2. hely.

           

Viniczai Judit (2000)

Egyesületi Váltó OB 1 helyezett csapat tag

Váltó OB 3. hely; Csapat OB 6. hely

 

Kovács Gréta (2000)

Középtávú OB 6. hely

Váltó OB 3. hely; Csapat OB. 6. hely

 

Szuromi Áron (2002)

Diákolimpia váltó 1. hely

Diákolimpia Rövidtáv 4. hely

Diákolimpia Normáltáv 4. hely (FIII kcs.)

Egyesületi Váltó OB 2. hely

Váltó OB 4. hely; Csapat OB 5. hely

           

Viniczai Hanga (2002)

Diákolimpia Normáltáv 5. hely (NIII kcs.)

Diákolimpia váltó 2. hely

Váltó OB 3. hely

Csapat OB 6. hely

 

Husznai Gellért (2001)

Diákolimpia Normáltáv 7. hely

Váltó OB 4. hely; Csapat OB 5. hely

 

Vozár Mátyás (2000)

Váltó OB. 4. hely, Csapat OB 5. hely

 

Pataki Virág Lara (2002)

Diákolimpia Váltó 4. hely

 

Werner Boróka (2003)

Diákolimpia Normáltáv 5. hely (NII kcs.)

 

Edzők: 

Viniczai Ferenc

Vonyó Péter

 

Szakmai beszámoló:

 

Edzéseinket, edzőtáborainkat sikerült a tervezettek szerint megtartani és tartalmas munkával kitölteni.

Az eredményességünket nézve a szakosztály eddigi legnagyobb sikere született 2014-ben, ugyanis Szuromi Hanga serdülő Európa-bajnoki címet szerzett. Ilyet sem a TÁSI, sem a PVSE sem a PSN Zrt. Sportiskola eddigi történetében még nem sikerült elérnünk. Hanga nagyon nagy szorgalommal elszántsággal készült és versenyzett egészen július elejéig. Onnantól sajnos külföldre távozott és ezért nem tudott részt venni a bajnoki versenyeinken. Ezzel sajnos az eredményességünk is nagyot esett, ugyanis eddigi hagyományinkkal ellentétben sem egyéniben, sem csapatban nem tudtunk bajnoki címet nyerni ebben a kategóriában.

 

Az egyetlen bajnoki cím a PVSK-val közös Egyesületi Váltó Női csapatának első helye, amiben Viniczai Judit volt részes.

 

Ennek tükrében azonban szeretném kiemelni Viniczai Judit, Kovács Gréta és Viniczai Hanga teljesítményét az N14 kategóriában, ahol a Váltó OB 3. helyét szerezték meg bravúros futásokkal. Emellé még egy Pontbegyűjtő nyolcadik és egy Csapatbajnoki 6. helyet szereztek ugyanebben a felállásban. A Középtávú OB-n Kovács Gréta a 6. helyen zárt.

 

A fiúknál sem sikerült egyéniben a pontszerzés, azonban Váltó OB-n 4. helyet, Csapatban az OB-n egy 5. helyet szereztünk. Egyéniben Szuromi Áron szerepelt a legjobban, aki minden egyéni OB-n döntőt futott.

 

 

13., Úszás

 

Kenderesi Tamás (1996)

200 pillangón

ifjúsági olimpiai bajnok         

ifjúsági Európa-bajnok

korosztályos és felnőtt magyar bajnok,

 

Szentes Bence (1996)

felnőtt vidékbajnok

korosztályos 8. helyezett

 

Meilinger Csaba (1993)

Paraúszó Európa-bajnokság, 6. helyezett

Paraúszó magyar bajnok

 

Rácz Nikolett (1997)

Paraúszó Eb 5. helyezett

 

Rozanovic Ádám (1996)

Felnőtt magyar bajnokság 4. helyezett

 

Szatnik Gergő (1998)

Vidékbajnokság 1. helyezett

Serdülő korosztályos magyar bajnokság 5. helyezett

 

Konkoly Zsófia (2002)

Paraúszó korosztályos magyar bajnok

 

Kovács Bálint (2002)

Gyermek korosztályos magyar bajnoki 7. helyezett

 

Konkoly József (2000)

Jó edzésmunkája alapján javasolt díjazásra.

 

Edzők:

 

Tari Imre

Módosné Iván Lili

Szamek Katalin

Turós Máté

 

Szakmai beszámoló (úszás):

 

Nagyon nagy elvárásokkal indultunk a 2014-es évnek. A tavalyi jó szereplés megkövetelte, hogy magasabb lépcsőfokra lépjünk.

A tehetséges kisebb versenyzők nagyon nagy eredményjavulást könyvelhetnek el. Ez bizonyítja, hogy a régióban szervezett versenyeken mindig ott álltunk a dobogón vagy közvetlen közelében. Némelyikük már az országos ranglistára is feliratkozott, és az ellenfeleik mindig számolhatnak velük, ha elindulnak a versenyeken.

 

A rutinosabb versenyzőink, akik „A jövő bajnokai” programban, mint válogatottak szerepeltek, nagyon feszített programot tudhatnak maguk mögött. Ha az eredményeiket megnézzük, meg lehet süvegelni a fejlődésüket és szép eredményüket.

2014-ben az országos bajnokságon összességében jóval több pontot szereztek úszóink, mint tavaly.

 

Szakosztályunk egységes felszerelést tudott 2014-ben vásárolni versenyzőinknek. Sok felszereléssel meg tudtuk újítani a tornatermünk minőségét is.

Válogatott versenyzőink hazai és tengerentúli edzőtábor lehetőséget kapott és ezt nagyon jól ki is használták. Eredményeikkel bizonyították, hogy érdemes volt velünk számolni a válogatott edzőtáboraiban, versenyeiken.

 

Végül első számú úszónk idei versenysorozatát szeretnénk hónapról hónapra bemutatni:

április: korosztályos magyar csúcs,

június: két ifjúsági bajnok cím, még ebben a hónapban Ifjúsági Európa-bajnoki cím

július: a felnőtt magyar bajnokságon ifi létére legyőzte világ- és Európa-bajnok ellenfelét, Cseh Lászlót és első helyezést ért el.

augusztus: folytatódott a nagy menetelés az ifjúsági olimpiáig és ott sem talált legyőzőre,  olimpiai bajnok lett.

december: lehetőséget és bizalmat kapott, hogy felnőttek között is megmérettesse magát, Dohában, a rövidpályás vb-n. Nem vallott szégyent, egyéni csúcsot úszott.

 

Bizonyára már sokan kitalálták a sportoló nevét: Kenderesi Tamás. Minden sportolónak példaként lehet állítani versenyzői célkitűzéseit és példamutató munkáját!

 

 

14., Vívás

 

Berta Dániel (1994)

Plovdiv Junior VB egyéni bronz, csapat arany (e.: Danka Sándor)

 

Tóth Gergely (1997)

Plovdiv Kadett VB egyéni bronz (e.: Danka Sándor)

 

Peterdi András (1988)

Katar VK 16. (e.: Danka Sándor)

 

Tombory Liza (2001)

Olimpici ranglista 8. hely (e.: Danka Sándor, Bokrétás Csaba)

 

Kurucz Balázs (2000)

Olimpici ranglista 8. hely (e., Danka Sándor, Bokrétás Csaba)

 

Edzők:

 

Danka Sándor

ifj. Danka Sándor

 

Szakmai beszámoló:

 

A szakosztály felnőtt korosztályban is megkezdte a Világkupa-szereplést. Az év elején Katarban már a legjobb 16 között is szerepelt Peterdi András. Azóta ő folyamatosan részt vesz a felnőttek versenysorozatában és az év során csatlakozott hozzá Berta Dániel is, aki szeptembertől felnőtt korú vívó lett.

 

A szakosztály fennállása óta 2014-ben érte el legnagyobb eredményeit, Berta Dániel és Tóth Gergely sikerei által. Berta Dániel junior korosztályban, Tóth Gergely kadett korosztályban hozta az eredményeket.

Berta Dániel Udinében, a junior Világkupán 5., a legnagyobb Világkupa-rendezvényen, Budapesten 3. lett, amivel megszerezte a hazai ranglista első helyét. A válogatottal a Jeruzsálemi Európa-bajnokságon csapatban 1. helyet, majd a junior világbajnokságon Plovdivban egyéni bronzérmet és csapat-aranyérmet szerzett. Az év végén megrendezett Felnőtt Magyar Bajnokságon az egyéni verseny 3. helyén végzett.

Tóth Gergely Jeruzsálemben az Európa-bajnokságon a kadett csapattal, majd a plovdivi világbajnokságon egyéniben is bronzérmet szerzett.

 

A fenti eredmények alapján az Utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Decathlon közös szakmai döntése alapján „A hónap utánpótlásműhelye” lettünk és „Az év utánpótlásműhelye” címért versengünk.

 

A fiatalabb korosztályokban megrendezett Olimpici rendezvénysorozatban Tombory Liza az újonc lányok ranglistáján 8. helyen áll, Kurucz Balázs pedig a serdülő fiuk között szintén a 8. helyet szerezte meg.

 

 

15., Vízilabda

 

Az Országos Serdülőbajnokság ezüstérmes csapata:

Radics Márkó

Szabó Attila

Raffai Bálint

Varga Levente

Varga Előd

Bóna Ernő

Rüll Ádám

Kiss Marcell

Böröcz Ferenc

 

Válogatott kerettag játékosok:

1997-es korosztály:

 

Csaba Márton

Lajkó Márton

Vörös Tamás

Sólyomvári Márton

Gergó Bence

 

1996-os korosztály:

 

Duvnjak-Starcevic Borna

Barta Dávid

 

Edzők:

 

Lukács Gergely

Kemény Kristóf

Kovács Krisztián

Krizsán András

Csacsovszky Alex

De Blasio Domenico

Arató Zoltán

Barát Ferenc

 

Szakmai beszámoló:

 

Nagyon sikeres évet tudhat maga mögött a vízilabda szakosztály.

A legnagyobb sikert az U17-es serdülőcsapat érte el, amely - az előző évhez hasonlóan - az országos serdülőbajnokság második helyezettje lett. A 29 csapatot számláló mezőnyből csak a válogatottakkal teletűzdelt UVSE tudta idén is megelőzni a pécsieket.

A bravúrhoz hozzátartozik, hogy a jó kezdés után egy erős hullámvölgybe került a csapat a bajnoki rájátszásban, ahol is 6 mérkőzésen át nem sikerült nyernie. Ekkor már mindenki leírta a csapatot, de ekkor egy nagy fordítással sikerült legyőzni Budapesten a KSI-t, majd Pécsett meggyőző játékkal 12-4-re a később harmadik Honvéd csapatát.

A sorsdöntő meccsre Szentesen került sor, ahol az volt a kérdés, hogy a szentesi, vagy a pécsi csapat szerzi meg az ezüstérmet. Nagy örömünkre a PSN Zrt. Sportiskola fiataljai kerültek ki győztesen a csatából, méghozzá úgy, hogy kétséget kizáróan, a félidőben 6-1-re vezetve múlták felül ellenfelüket.

Még azt is elbírta a csapat, hogy az utolsó felvonásban egy 4 perces emberhátrányt is ki kellett védekezni. Fantasztikus mérkőzéssel zárva le a csodás szezont! 

 

Az ifjúsági csapat is nagyon szépen szerepelt, hiszen a nagyon erős felsőházi rájátszás 7. helyén végzett, olyan csapatokat is megelőzve, mint a BVSC és a Vasas.

A gyermekcsapat a bajnokság 12. helyét szerezte meg, főleg a tavaszi szezonban mutatva előrelépést.

 

Szép eredményeket értek el csapataink a Dunántúli Bajnokságokban is.  Az 1997-es bajnokságban elindított 1998-as csapatunk a tavaszi szezonra nagy előre lépve aranyérmet szerzett, míg a 2000-es korosztályunk bronzérmes helyen zárt.

 

Egy utánpótlás-szakosztály munkáját az utánpótlás válogatott játékosok számán is lemérhetjük. Ezen a téren is büszkék lehetnek a szakosztályban dolgozó edzők, ugyanis volt olyan válogatott hétvége, ahol 7 pécsi fiatal is meghívót kapott. Duvnjak-Starcevic Borna és Barta Dávid az 1996-os, míg Csaba Márton, Lajkó Márton, Sólyomvári Márton, Vörös Tamás és Gergó Bence pedig az 1997-es keretedzéseken mutathatta meg tudását.

Közülük is kiemelkedik Lajkó Márton, aki végigdolgozva a nyári felkészülést, csak az utolsó keretszűkítésnél marad le a később Európa-bajnoki aranyérmet szerző ifjúsági válogatottból.

 

2014-ben is európai hírű és színvonalú volt a Húsvéti Torna, ahol 12 csapat versenyezhetett a 2000-es korosztályban. Idén visszavette elsőségét a világ legjobb utánpótlás csapatának számító Partizan Beograd. A pécsi fiúk a bombaerős mezőnyben a 9. helyen végeztek.

 

A TAO-támogatásoknak köszönhetően komplett felszerelés-csomagot kaphatott minden utánpótláskorú játékos. Rengeteg tornán és edzőmeccsen is részt tudtunk venni, ami elengedhetetlen volt a jó eredmények eléréséhez.

 

A pécsi vízisportok nagy merítési lehetősége lehet a 2014. év szeptemberében immáron 3. alkalommal elindult vízisportosztályok. A 2015-ben már harmadikos évfolyamból remélhetőleg sokan fognak csatlakozni az úszó és a vízilabda szakosztályhoz.

 

KÜLÖNDÍJAK

 

1., Emlékplakett a PSN Zrt. kiemelkedő partnereinek:

 

Borbás Károly – a Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet igazgatója

Dakos József – rendőr dandártábornok és főtanácsos, Baranya megyei rendőrfőkapitány

Korontos Zoltán - rendőr ezredes, Pécs városi rendőrkapitány

Kutas József – a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma,

Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája igazgatója

Mácsai Antal - tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója

Páva Péter – a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pécsi Tankerületének igazgatója

Dr. Tubák Zoltán – a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője

Vörös Ferenc – a Brill Kft. ügyvezetője

 

2., A PSN Zrt. Sportiskola munkatársainak

 

Faludi László városi diáksportvezető

Sonntag Ernőné

Antal Zoltán

Darabos Daniella

 

3., A diáksport területén legjobb eredményeket elérőknek:

 

Iskolák közötti városi pontverseny:

 

1. hely:

Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola

 

2. hely:

PTE 1. sz. Gyakorló Általános Iskola

 

3. hely:

Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium

 

4. hely:

Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája

 

5. hely:

Budai-Városkapu Iskola – Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolája

 

6. hely:

Mecsekaljai Általános Iskola – Bánki Donát utcai Általános Iskolája

 

7. hely:

Megyervárosi Általános Iskola és Gimnázium – Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolája

 

8. hely:

Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti Iskola

 

9. hely, egyben a legjobb kisiskola:

Liszt Ferenc Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Mecseknádasd

 

10. hely:

Városközponti Általános Iskola – Jókai Mór Általános Iskolája

 

 

Diákolimpiai bajnokok:

 

Labdarúgás II. korcsoport:

Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola

 

Atlétika III. korcsoport magasugrás:

Kárpáti Enikő Kata (Pécs, Megyervárosi Óvoda, Ált. Isk. és Gimn.) új országos csúcs!

 

Úszás II. korcsoport, 50 m hát:

Berkecz Martina (Liszt Ferenc ÁMK, Mecseknádasd)

 

Diáksport társadalmi aktívák:

 

Megyei diáksportvezetők

Kaufmann Eszter

Kófiás Endre

 

Diáksport Bizottságok elnökei:

Baráth Gyula (Komló)

Pazar Viktor (Mohács)

Ferencz Jenő (Siklós)

Kákonyi Tamás (Szigetvár)

Jedlicska Zsolt (középiskolai)

 

Szakágvezetők

Haász János (atlétika)

Szabó Czinderi István (kézilabda)

Dr. Bisztricz Anikó (kosárlabda)

Vedelek Mihály (labdarúgás)

Nagy Gábor (röplabda)

Erdeiné Békési Valéria (torna)

Németh Karola (játékos sportvetélkedő)

 

Városi segítők

Honti Róbert (atlétika)

Mercz Péter (floorball)

Fekete Csongor (labdarúgás)KORÁBBAN ÍRTUK:

A PSN Zrt. immár többéves szép hagyománya, hogy az esztendő végén értékeli, egyben díjazza az általa működtetett és immár a város utánpótlássportját jelentős mértékben meghatározó PSN Zrt. Sportiskola szakosztályaiban folyó munkát. 

A sportolók, edzők, illetve a versenyeztetésből fontos részt vállaló sportaktívák, valamint a diákolimpiákon legeredményesebben szereplő pécsi iskolák 2014-es ünnepélyes jutalmazó gáláját ezúttal január 15-én, csütörtökön 15.00 órától, a Lauber Dezső Sportcsarnokban tartjuk.

Tavalyi eredményei alapján kiemelt jutalomban részesül Csonka Zsófia sportlövő (légpisztoly, csapat vb 3. hely), Kenderesi Tamás úszó (ifjúsági olimpiai arany, ifi Eb és Ob-aranyak), Szigethy Virág kajak-kenus (ORV-ezüstérmek) és Szuromi Hanga tájfutónak (ifi Eb-arany). Rajtuk kívül külön jutalmazzuk a nemzetközi versenyeken pontot szerző és országos bajnokságokon dobogós, valamint az utóbbi viadalokon pontot szerző versenyzőinket. Hasonló díjakat vehetnek majd át a Sportiskola edzői is. A PSN Zrt. nem feledkezik meg ugyanakkor a versenyeztetésből, szervezőmunkából részt vállaló sportaktívákról, valamint azon pécsi szervezetek vezetőiről sem, akik a legtöbbet tették a sportiskola munkájának eredményességéért, ők ugyancsak ez alkalommal kapnak jutalmat, elismerést.

Pár esztendeje a sportiskolás díjátadón értékelik az esztendő diákolimpiai szereplését is, itt a legeredményesebb pécsi, Pécs környéki iskolái vehetnek át értékes jutalmat.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Őri László sportért felelős alpolgármester és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója. Meglepetésvendégként egy rövid zongorajátékkal emeli az ünnepség rangját Boros Mihály, a Virtuózok c. országos komolyzenei tehetségkutató győztese, a PSN Zrt. Sportiskola jégkorong-szakosztályának tagja.

Kapcsolódó galéria
2015. január 15. Legjobbjait jutalmazta a PSN Zrt. Sportiskola
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink