Hírek

Sporttörténelmi siker a pécsi fiútól

Korcsolya

2015. február 16.

A pécsi Knoch Viktor volt a leggyorsabb a rövidpályás gyorskorcsolyázók erzurumi világkupaversenyén, ezzel a sportág első magyar világkupa-győzelmét söpörte be.

Sporttörténelmi siker a pécsi fiútól

A 25 éves Knoch a negyed- és az elődöntőben, illetve a fináléban is legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelint.

 

A döntőben a második helyen a kínai Vu Ta-csing végzett, és Hamelin lett a harmadik.

"Nagyon boldog vagyok, nem számítottam ilyen eredményre. Fáradtnak is éreztem magam a németországi világkupa után, ráadásul a selejtezőből nem sikerült túl jó idővel továbbjutnom, ezért úgy számítottam, hogy a negyeddöntő akár végállomás is lehet a számomra" - mondta az MTI-nek Knoch. A döntőben annyi szerencséje volt, hogy a rajt után közvetlenül a többiek kicsit összeütköztek, így meg tudott lógni.

A Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összeállítású női váltó indult volna a B döntőben, ám Heidum sérülése és Bácskai lázzal járó betegsége miatt a szakmai stáb visszaléptette a csapatot.

A szezon hat világkupaversenyének összesítet eredményei alapján Knoch és Liu Shaolin Sándor végzett a legelőkelőbb helyeken a magyarok közül: előbbi 500-on ötödikként, utóbbi 1000 méteren hetedikként zárta az idényt. A férfi váltó negyedik, a női nyolcadik lett, így mindkettő versenyezhet a március közepén Moszkvában, a világbajnokságon.

"A női vonalon végrehajtott fiatalítási koncepciónk sikeres, igaz, ez leginkább az Európa-bajnokságon szerzett bronzéremben mutatkozott meg" - értékelte a szezont Darázs István, a magyar szövetség (MOKSZ) gyorskorcsolya-ágazati igazgatója. "A fiúknál az elmúlt években elvégzett munkát láttuk beérni, nemcsak az Eb-n, hanem a vk-sorozatban is, ahol váltóban, valamint Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor révén egyéniben is nyertünk érmeket." 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink