Hírek

Bronzérmes a pécsi kadett leány csapat

Kosárlabda

2015. május 18.

Imreh Ajtony tanítványai óriási csatát vívtak a harmadik helyért

Bronzérmes a pécsi kadett leány csapat

Újabb érmet szerzett a Rátgéber Akadémia: a junior lányok ezüst-, majd a junior fiúk bronzérme után most a kadett leány csapat állhatott fel a dobogóra, s lett az ország harmadik legjobb együttese. A Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban szép számú közönség előtt megrendezett nyolcas döntő vasárnapi bronzmeccsén óriási csata zajlott, végül Imreh Ajtony tanítványai egyetlen ponttal, 72-71-re győztek a Szeged ellen. A pécsi csapat legjobbja ezúttal is Kiss Virág volt, aki szerzett húsz pontot, s emellett tizenöt lepattanó is az ő nevéhez fűződött.

- Döntőt nem érdemeltünk volna, reális, hogy a Vasas és a Csata került a fináléba - értékelt Imreh Ajtony, a pécsi csapat edzője. - Az egész mezőny nagyon kiegyensúlyozott volt, ezért is születtek váratlan, vagy annak tűnő eredmények. Így kell egy harmadik helyet megszerezni, egyetlen ponttal, így van ennek igazi értéke!

 

A bronzmeccsen: Kosárlabda Akadémia Pécs-Szeged 72-71 (15-15, 27-20, 18-26, 12-10). Kosárlabda Akadémia Pécs: Tenyér 6/6, Tóth, Bázel 10/6, Juhász 13/3, Kiss V. 20. Csere: Szeitl 14/12, Mándi, Krikler, Demeter 2, Bognár, Kóbor 7/3. Edzők: Imreh Ajtony, Bekk Zsanett.

 

A döntőben: Vasas Akadémia-Csata DSE 67-42.

 

A végeredmény: 1. Csata DSE (veretlenül), 2. Vasas Akadémia, 3. Kosárlabda Akadémia Pécs, 4. Szeged KE, 5. Soproni Darazsak Akadémia, 6. Atomerőmű KSC Szekszárd, 7. Kecskeméti Kosárlabda Akadémia, 8. Százhalombatta.

 

A csapatok legjobb játékosa

Százhalombattai KSE: Kozár Hanna

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia: Gereben Lívia

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Ágnes

Soproni Darazsak Akadémia: Czukor Dalma

Szeged KE: Soós Réka

Kosárlabda Akadémia Pécs: Kiss Virág

Vasas Akadémia: Tóth Dorina

Csata DSE: Boros Dorka

 

Az All Star csapat játékosai: Studer Ágnes (Szekszárd), Lelik Réka (Csata), Pusztai Petra (Vasas), Mérész Beatrix (Vasas), Kiss Virág (Pécs).

A torna MVP játékosa: Studer Ágnes.

A döntő mérkőzés MVP játékosa: Lelik Réka.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben