Hírek

Életet mentett a Hullámban az úszómester

Úszás

2015. június 10.

A PSN Zrt. hivatalos közleménye

Életet mentett a Hullámban az úszómester

Június 10-én, szerdán 14.35-kor a Hullámfürdő strandjának hullám-medencéjében – valószínűleg epilepsziás roham miatt – a víz alá került egy vendég kislány. A medence partján álló szolgálatban lévő úszómester azonnal kihúzta a vízből, és mert a kislány nem volt eszméleténél, mesterséges lélegeztetésben részesítette. Miután visszatért a spontán légzése, stabil oldalfekvésbe fektette.

Közben az uszoda személyzete értesítette a mentőket, akik percek alatt kiérkeztek és átvették a gyermek ellátását. A mentősök tájékoztatása szerint stabil állapotban szállították át a Gyermekklinikára.
A kislány egy fiú társaságában tartózkodott a strandon, aki az unokatestvérének mondta magát, ő azonban az eset bekövetkeztekor a kislány öltözőszekrény-kulcsát is magához véve elhagyta a strandot, így sem az ő, sem a kislány kilétét a helyszínen nem tudtuk megállapítani.
A rendőrség az úszómester meghallgatásával jegyzőkönyvet készített az esetről.
A PSN Zrt. vezérigazgatója a krízishelyzetet végig higgadtan és szakszerűen kezelő úszómestert dicséretben és jutalomban részesíti.
A Hullámfürdő vezetősége ugyanakkor a kánikulai időjárási helyzetekben külön kéri a fürdővendégeket, hogy csak egészségesen, szükség esetén felügyelettel, a mély vízbe megfelelő úszástudással és mindig a zuhanyzók használatával, azaz sose felhevült testtel ugorjanak, menjenek a medencékbe.

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben