Hírek

Bali Dániellel nyert Bakuban az aerobikcsoport

2015. június 21.

A magyar aerobikos csoport aranyérmet nyert a bakui 1. Európai Játékokon. A döntőben szenzációs gyakorlatot bemutató csapat - soraiban a pécsi Bali Dániellel - a magyar küldöttség nyolcadik elsőségét szerezte meg.

Bali Dániellel nyert Bakuban az aerobikcsoport

PÉCSI EREDMÉNYEK BAKUBAN:

Bali Dániel: csoportban 1. hely, párosban 4. hely; edzője Réfi Eszter (mindketten PSN Zrt.)

Csonka Zsófia (PSN Zrt.): 10 méter légpisztoly: 27. hely; 25 méter 30+30 lövéses versenyszám: 23. hely; 25 méter pisztoly: 27. hely

Triatlon: Bicsák Bence 40. hely; Mester Dóra nem ért el eredményt (mindketten PSN Zrt.)

KORÁBBAN ÍRTUK:

A Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összetételű csapatunk a harmadik helyen jutott döntőbe. Már ez is szenzációs teljesítménynek, meglepetésnek számított.
„Nagy meglepetés, hogy csapatban a harmadik helyen jutottunk tovább, de a döntőben tiszta lappal indulunk. Bármi megtörténhet” – vélekedett Hegyi Dóra a döntő előtt. És igaza lett.
A fináléban ugyanis a magyar csapat gyakorlatilag tökéletes produkciót nyújtott, döbbenetes pontokat kapott (3.444 anyagerősség, 9.050 művészi és 8.650 kivitel), 21.144-es összpontszámmal az élre ugrott, s már csak három csapat volt hátra.
A románok ugyan megközelítettek minket, de a 21.094-es pontszámuk így is kevesebb volt – ezzel biztossá vált az újabb érmünk. A spanyolok pedig hiába álltak fel sportági legendákkal is, szintén kevesebb pontot kaptak nálunk.
Ezután már csak a papíron nálunk kb. két ponttal kevesebbet tudó olaszok gyakorlatát kellett végigizgulnunk. Megtettük, az olaszok 19.600-del nem voltak ránk veszélyesek.
Ez volt a magyar aerobikos csoport valaha elért legmagasabb pontszáma, korábban sosem kerültek 21 pont fölé. Most először tudták legyőzni a szám abszolút esélyeseit, a románokat. A gyakorlat teljesen hibátlan volt, mind a tíz elemüket elfogadták a pontozók.


1. EURÓPAI JÁTÉKOK

AEROBIK, CSOPORT
1. Magyarország (Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel) 21.144, 2. Románia 21.094, 3. Spanyolország (20.933)

(Képünkön: hegyi Dóra és Bali Dániel; FOTÓ: Europress Fotóügynökség, sport.hir24.hu)KORÁBBAN ÍRTUK:

Éremesély aerobikban

A magyar aerobikválogatottat Bali Dániel (PSN Zrt. Sportiskola, edzője: Réfi Eszter), Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Lendvay Dóra és Szöllősi Panna alkotja a bakui Európa Játékokon, a mieink mindkét kategóriában, vegyes párosban és csoportban is bemutatkoznak.

A hazai szövetség elnöke, Katus Tamás szerint a sportág számára óriási elimerés, hogy az olimpiai sportágak között szerepelhet, és bekerült az Európa Játékok programjába. Az aerobikosoknak két kategóriában, vegyespárosban és csoportban rendeznek versenyt. A magyarok még a 2013-as Európa-bajnokságon szereztek kvótát az ország számára, az első tízbe kellett kerülni a kijutáshoz. A jelenlegi két legjobb magyar aerobikos, az egyéniben Világkupa-győztes Hegyi Dóra és a világbajnoki bronzérmes Bali Dániel alkotja a párost, és kifejezetten az Európa Játékok miatt álltak össze. Idén már indultak Világkupán ebben a felállásban, ahol Tokióban holtversenyben az első helyen végeztek, így dobogós esélyekkel versenyeznek. A csoportban is egy újonnan összeállított együttes mutatkozik be, Bali és Hegyi kiegészülve Farkas Balázzsal, Lendvay Dórával és Szöllősi Pannával, az eredmények tekintetében finálét vár tőlük a szakvezetés. Tácsik Hunor sérülés miatt nem tud részt venni a megmérettetésen.

Az aerobikosok június 17-én kezdik meg a szereplést a vegyespáros kvalifikációjával, a hatos döntőket pedig június 21-én rendezik. A magyar aerobikosok június 13-án indulnak Bakuba az ritmikus gimnasztikázó Vass Dórával közösen. A MATSZ delegáció (férfi, női torna, ritmikus gimnasztika, aerobik) csapatvezetője Katus Tamás.

Katus Tamás, aerobik elnök: - Sportágunk számára óriási megtiszteletetés, hogy ott lehet az Európa Játékokon az olimpiai sportágak között, szép lassan lépkedünk előre. A Világjátékokon már régóta jelen van az aerobik, rövid ideje már az Universiadén is, a legújabb fejlemény pedig, hogy a 2018-as ifjúsági olimpián is ott leszünk. Nagyon fontos számunkra ez a verseny, szeretnénk minél jobban szerepelni. Hegyi Dóra és Bali Dániel a sportág jelenleg kiemelkedő alakjai, tehetségesek és komoly alázattal bírnak az aerobik iránt. Vegyespárosban az elmúlt időszak eredményei bíztatóak, így érem a cél. A csoport is egy friss egység, az első hatba várom őket.

Program (bakui idő szerint): 

június 17. 18.15-21.00 vegyespáros kvalifikáció
június 19. 19.00-20.30 csoport kvalifikáció
június 21. 10.00-12.15 finálé, vegyespáros, csoport
KORÁBBAN ÍRTUK:


Június 12-28. között, Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezik az I. Európa Játékokat, amelyen Pécs városát négy sportágban hét sportoló képviseli. 

Aerobik
versenyző: Bali Dániel (PSN Zrt.)

edző: Réfi Eszter (PSN Zrt.)
Mikor szurkolhatunk Bali Daninak?
Június 17, 19, 21
A Hegyi Dóra-Bali Dániel páros bejutott a június 21-én rendezendő páros döntőjébe.

Sportlövészet
versenyző: Csonka Zsófia (PSN Zrt.)
Mikor szurkolhatunk Csonka Zsófinak?
Június 16-22.
Csonka Zsófia a légpisztoly 40 lövéses versenyszámban 372 körrel a 27. helyen végzett.

Tollaslabda
versenyzők: Sárosi Laura, Krausz Gergely (mindketten Multi Alarm SE)
edző: Yasen Borisov (Multi Alarm SE)
Mikor szurkolhatunk Laurának és Gergőnek?
Június 22-28. között

Triatlon
versenyzők: Bicsák Bence, Mester Dóra (mindketten PSN Zrt.)
Mikor szurkolhatunk Dórinak és Bencének?
Június 13-14.
Bicsák Bence a férfiak mezőnyében 1:57.26-os idővel a negyvenedik helyen ért célba.
Mester Dóra a hölgyek között nem ért célba. 

Vívás
versenyző: Berta Dániel (PTE-PEAC) 
Mikor szurkolhatunk Berta Daninak?
Június 23-27.

(Forrás: nso.hu, PSN Zrt.) 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben