Hírek

Roberto Hernandez a PEAC-Pécs új vezetőedzője

Kosárlabda

2015. június 28.

A korábban a PINKK–Pécsi 424 csapatát vezető 40 éves spanyol szakember lesz a PEAC-Pécs kosárcsapatának vezetőedzője a 2015/16-os bajnoki szezonban.

Roberto Hernandez a PEAC-Pécs új vezetőedzője

Teltek, múltak a napok, a hetek Zseljko Djokics távozásának bejelentése óta, de hiába várták kíváncsian a szurkolók, hogy ki lesz a vezetőedző utóda a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatánál, csak nem kaptak választ a kérdésükre. Egészen eddig. Csütörtökön ugyanis kiderült, hogy a következő szezonban a spanyol Roberto Hernandez ül majd az együttes kispadján.

A trénert nyilván nem kell bemutatni a baranyai drukkerek előtt. Két évet húzott le a PINKK-Pécsi 424 együttesénél, s igen sikeres időszak fűződik a nevéhez: az első szezon végén bajnoki bronzéremig vezette Iványiékat, a következő idényben pedig meg sem állt csapatával a dobogó legtetejéig – az aranyéremhez éppen a PEAC-Pécsen át vezetett az út a döntőben. Nyilván éppen az eredmények, a PINKK-nél végzett kiváló szakmai munka győzte meg arról a pécsi klub vezetőségét, hogy érdemes lenne őt szerződtetni.

– Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki beleillik az új koncepciónkba, s aki természetesen nagyon jó szakember – indokolta a választást Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezető igazgatója. – Roberto Hernandez ilyen tréner: egyrészt a spanyol kosárlabdázás jelenleg Európa egyik legjobbja, s ő korábban hazája válogatottjánál is dolgozott, másrészt már Magyarországon is bizonyított, hiszen a PINKK-el bajnoki arany- és bronzérmet is szerzett.

A sportvezetőtől azt is megtudtuk, hogy Hernandez jelenleg Spanyolországban kosárlabdatáborokat vezet, s majd augusztus elején érkezik Pécsre. A vezetőedzőt tehát kipipálhatjuk, most már csak az a kérdés, hogy ki lesz a másodedzője. Ezzel kapcsolatban Mészáros Zalán mindössze annyit mondott, hogy a szakmai stáb kialakítása az új tréner bevonásával jelenleg is folyik. (Amint azt lapunkban is megírtuk, nem csak Zseljko Djokics távozott a PEAC-Pécstől a nyári szünetben, hanem másodedzője, Borisz Maljkovics is, aki a Kecskemét férfi csapatának vezetőedzője lett.)

A PEAC-Pécs játékosai jelenleg nyári pihenőjüket töltik, a csapat augusztus elején kezdi majd meg a felkészülést a következő szezonra. Biztosan furcsa lesz eleinte, hogy immár nem Djokics, hanem Hernandez adja az instrukciókat.

FORRÁS: www.bama.hu 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink