Hírek

Kameruni játékos is lelkesíti a pécsi futsalosokat

Futsal

2015. december 18.

Nagyon kellemes meglepetést okoztak a pécsi labdarúgást, illetve a futsalt kedvelő közönségnek a PTE-PEAC sportolói az ősszel: Máté Győző tanítványai újoncként december 21-én az NB II. közép-csoportjának éléről várják a szezon utolsó találkozóját.

Kameruni játékos is lelkesíti a pécsi futsalosokat

A nagypályás labdarúgás mellett országos szinten is egyre népszerűbb a teremben játszott verzió, ráadásul Dzsudzsák Balázsék mellett a futsalválogatott is kijutott az Európa-bajnokságra egy igen emlékezetes góllal: Dróth Zoltán néhány másodperccel a pótselejtező visszavágójának vége előtt szerezte meg a kijutást érő találatot.

- Azt tapasztalom, hogy egyre népszerűbb lesz Magyarországon a futsal, természetesen annak is köszönhetően, hogy kijutott a válogatott az Eb-re. Emellett Pécsett is érdeklődnek a sportágunk iránt, a nagypályás labdarúgók és a sportot szerető szurkolók is mind többen látogatnak ki hétről hétre a meccseinkre és ezt nagyon jó látni. December 21-én, 21 órakor lépünk utoljára pályára ebben a szezonban a Lauber Dezső Sportcsarnokban, remélem, hogy a bajnokesélyes Piliscsaba elleni összecsapásunkra is sokan jönnek drukkolni, kell majd a támogatás - mondta a pécsi futsalosok vezetőedzője, Máté Győző

- Nagyon nagy meglepetés számomra, hogy ilyen jól szerepeltünk az ősszel, ugyanakkor még mindig azt mondom, hogy nem szabad elszállni magunktól, újoncként a reális cél az első ötbe kerülés lenne a bajnokság legvégén. Nagyon szoros az élmezőny, úgy látom, öt csapat emelkedik ki a sorból, az első hat helyen a pontokat tekintve mindenki lőtávolban van a másiktól, így bármi lehetséges. Minket még hajt a kezdeti lendület, emellett a sorsolásunk is nagyon jó volt az ősszel, tavasszal majd idegenben kell pályára lépnünk a nehezebbnek ígérkező ellenfelekkel szemben. Ráadásul sok meccsen a szerencse is mellénk állt, a játékosaim pedig mindent megtettek a jó szereplés érdekében, így szinte minden adott volt ahhoz, hogy a tabella előkelő helyén töltsük a téli pihenőt. A februári folytatásra szeretnék erősíteni a kereten is, hiszen ha egy-két meghatározó játékos egyéb elfoglaltsága, sérülés vagy eltiltás miatt kiesik, sokkal nehezebb jó eredményt elérni. Nagyon jó közösség, játszani akaró és tudó gárda jött össze nálunk, büszke vagyok mindenkire. Ezúton is köszönöm, hogy szinte kivétel nélkül mindenki minden edzésen megjelent, pedig este kilenckor szoktunk kezdeni, ami a napi rutint tekintve nem éppen ideális. Köszönöm a szurkolóknak, hozzátartozóknak, hogy kitartanak mellettünk, nélkülük nem élveznénk ennyire a játékot – tette hozzá a szakvezető.

 

 

A PSN Zrt. által szervezett kispályás labdarúgó bajnokságban is megfordult a korábban az NB I-es Ferencvárost és Honvédot erősítő kameruni Eduard Ndjodo, aki jelenleg ugyan csapatot keres, de kiegészítésként a pécsi futsalosokhoz jár tréningekre.

- Eduard szinte kivétel nélkül minden edzésen és meccsen ott van, habár sajnos hivatalos mérkőzésen nem léphet pályára, hiszen nincs leigazolva hozzánk. Nagyon bonyolult az átigazolási prodecúra egy kameruni játékos esetében, de jelenlétével sokat emel az edzések színvonalán, ráadásul a közösség formálódásában is fontos szerepet játszik. Sokat tanulhatunk tőle, nagyon fontos láncszeme a csapatunknak.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben