Hírek

Olimpikonokat győzött le a pécsi tehetség

Vívás

2016. március 9.

A PTE-PEAC három vívója is bejutott a március első hétvégéjén rendezett dupla felnőtt válogató legjobb nyolc versenyzője közé, a junior korosztályú Tóth Gergely az olimpiai ezüstérmes Boczkó Gábor mögött lett második.

Olimpikonokat győzött le a pécsi tehetség

A válogató első napján hatvanöt fős mezőny gyűlt össze a párbajtőrözők megmérettetésén. A pécsiek jól kezdték a szereplést a csoportkörben, a negyeddöntőbe Tóth Gergely egyenes ágon, Berta Dániel és Peterdi András pedig vigaszágon került be. A sorsolás úgy hozta, hogy két pécsi, Peterdi és Tóth csapott össze, amelyből utóbbi került ki győztesen. A fiatal tehetségnek a verseny bronzérmeseként végző, a riói kvótát szerző csapat tagja, Somfai Péter sem jelentett akadályt, azonban az olimpiai gárda másik tagja, Boczkó Gábor már kifogott Tóth Gergelyen, aki így is az előkelő második helyen végzett.

- Mivel ezen a versenyen már nem kvalifikálhattam sem az Európa-, sem a világbajnokságra, így teher nélkül vívhattam, ami úgy tűnik, hogy bevált. Sajnáltam, hogy a négybe kerülésért épp a szülinapos klubtársammal, Peterdi Andrással kellett megmérkőznöm, de ilyen a sport és a sorsolás. Nehéz asszó volt, mert nagyon jól ismerjük egymás mozdulatait, azonban végig vezetve sikerült győznöm. Nagy fegyverténynek számított, hogy az olimpiára készülő Somfai Péter ellen ugyan az esélytelenek nyugalmával álltam ki, de végül bármit csináltam, bevált. Ugyan tudtam, hogy bármelyik pillanatban felállhat, hiszen nagyon jó képességű vívó, de szerencsére ez nem így lett. A fináléban azonban már bejött a papírforma, a világ- és Európa-bajnok Boczkó Gábor kifogott rajtam. Az elődöntő után nagyon gyorsan jött a döntő, fejben és fizikailag is elfáradtam addigra– mondta a megmérettetést követően Tóth Gergely.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben