Hírek

Új ügyvezető, új hazai nevelés a PEAC-nál

Kosárlabda

2016. március 17.

A csapattal kapcsolatos új információkkal és egy remek ifieredménnyel mutatkozott be a helyi sportajtó képviselőinek Kond Árpád, a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatát működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. új ügyvezetője.

Új ügyvezető, új hazai nevelés a PEAC-nál

Amint arról a napokban egy rövid hírben már beszámoltunk, a múlt héten vezetőváltás történt az NB I-es női kosárlabdacsapat élén: a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabdacsapatát működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. taggyűlésén született megállapodás szerint március 7-ei hatállyal, közös megegyezéssel szerződést bontottak Mészáros Zalán ügyvezetővel.

A tulajdonosok ugyanezzel a nappal, határozatlan időre Kond Árpádot nevezték ki ügyvezetőnek. Kond Árpád 44 éves, pécsi születésű, felsőfokú végzettségű, korábban az ország egyik legnagyobb munkáltatójánál értékesítés-irányítási területen dolgozó szakember. Hosszú időre visszanyúló kapcsolatban áll a pécsi kosárlabdázással, többek között éveken keresztül menedzselte és szerkesztette a MiZo-Pécs sajtókiadványait és internetes honlapját.

– Szeretném azt a régi, pozitív értékrendet újjáéleszteni, ami szellemiségében a 2000-es évek elején jellemezte a pécsi női kosárlabdát. Ez a csapat rengeteg embernek adott örömet, olyanoknak is, akiknek a munkában, egészségben, magánéletben kevesebb mosoly jutott, itt mégis sikeresnek érezhették magukat, mert a MiZo drukkerei voltak, és a maguk módján hozzájárultak a csapat sikeréhez. Rengeteget változott azóta a világ, és ami elmúlt, nem jön vissza többé, de úgy látom, a közönséget vissza kell csábítani a lelátókra, ami egy hatalmas kihívás – foglalta bevezetőként pár tömör mondatba terveit Kond Árpád.

Aki immár a csapattal kapcsolatos aktualitások sorát a szombati, Szekszárd elleni bajnokival kezdte – amelyre, tekintettel arra, hogy lapunk hétfői megjelenésekor már a meccs eredményét is tudhatjuk, ezúttal nem térünk ki bővebben.

Ezután kicsit visszaléptek az időben a sajtótájékoztató résztvevői, ugyanis a soproni junior leány országos döntő került terítékre, amelyen a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs együttese a negyedik helyet szerezte meg úgy, hogy a bronzmeccsen kétszer is hajszálnyira volt a győzelemtől.

– A szezonnak úgy indultunk neki, hogy a nyolcas döntő már siker, s ha ott bejutunk a négy közé, az még nagyobb - fogalmazott Imreh Ajtony, a juniorok vezetőedzője. – Ehhez képest most mégis csalódottak lehetünk amiatt, hogy a Csata DSE elleni mérkőzést kétszeri hosszabbításban veszítettük el, vagyis nagyon közel voltunk a harmadik helyhez, amit megérdemeltek volna a lányok.

A szakvezető hozzátette, a legnagyobb sikernek azt tartja, hogy az augusztus óta eltelt időszak alatt be tudták építeni az öt új játékost, s valamint igazi csapattá váltak. A keretben akadnak olyanok, akikben van perspektíva, akikre idővel a pécsi felnőtt együttes is számíthat – és ez a legfontosabb, ha már egyszer utánpótlás-nevelésről beszélünk.

S ha már a sajtótájékoztatót épp március 17-én tartották, a legjobbkor beszélhetett egy érdekes hírről a sportigazgató, Gyenge Gábor.

– Az MKOSZ új szabályai szerint a mai naptól hazai nevelésnek számít fiatal szerb játékosunk, Dragana Sztankovics, hiszen több mint harminc hónapja kosarazik már hazánkban. Innentől kezdve tehát magyarként számolhat vele a szakmai stáb.

Az a szakmai stáb, amelynek nem lesz könnyű dolga az alapszakaszból még hátralévő két meccsen, amely során a PEAC-Pécs a Szekszárd után a Diósgyőrnél vendégeskedik.

– Az utóbbi időszakban az volt a legfőbb feladatunk, hogy visszahozzuk azokat az érzéseket, amelyek a korábbi bajnoki sikerek idején jellemeztek minket, s amelyek a szégyenteljes Sopron elleni Magyar Kupa-negyeddöntőben elvesztek – fogalmazott Roberto Hernández vezetőedző.

A sajtótájékoztató végén Kond Árpád örömmel jelentette be, hogy a napokban megállapodást kötöttek a siklósi termálfürdővel, amelynek a játékosok regenerációjában lehet fontos szerepe. Hozzátette, a PTE-ETK-val is a napokban hoztak tető alá egy olyan együttműködést, amely a fizioterápiás, mozgásdinamikai labor által biztosított lehetőségeket kihasználva segít a csapat egészségügyi, tudományos hátterének erősödésében.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben