Hírek

Sporttörténelmi siker: pécsi aerobikos a csúcson

Aerobik

2016. május 10.

Újabb sporttörténelmi sikert ért Bali Dániel és Hegyi Dóra, a két kiváló aerobikos párosban lett összetett Világkupa-győztes, Bali Dániel pedig a férfi Világkupát is megnyerte.

Sporttörténelmi siker: pécsi aerobikos a csúcson

Réfi Eszter csapatvezető tájékoztatása szerint a Vk-sorozat utolsó állomására került sor a portugáliai Cantanhede-ben, ahol Bali Dániel hibátlan gyakorlatával megnyerte az egyéni versenyt 22.000 ponttal, és ezzel a diadallal az összetett Világkupát is elhódította, ez még magyar férfi aerobikosnak eddig nem sikerült. Mint ahogy még soha nem volt összetett Vk-győztes magyar aerobik páros sem, a PSN Zrt. Sportiskola versenyzőjének, Balinak Hegyi Dórával az oldalán ez is összejött. Köszönhető ez a portugáliai Vk-n elért második helyezésnek is, a zsűri gyakorlatukat a fináléban 20.95 pontra értékelte. A debreceni Flex HD aeobikosának, Hegyinek egyéniben is jól ment, most a Vk 3. állomásán a dobogó harmadik fokára állhatott 21.15 ponttal.

Az összetett Vk-t Bali 75 ponttal nyerte, ez annak is köszönhető, hogy Franciaországban második, míg Japánban bronzérmes lett egyéniben. Hegyivel alkotott vegyespárosuk, amely tavaly a bakui Európa Játékokra állt össze, ahol negyedik lett, most ért a csúcsra, szintén 75 ponttal vehette át a kupát, megelőzve a rivális világ- és Európa-bajnok spanyol duót is. A magyar páros munkáját Réfi Eszter, Kovács Judit és Kovácsné Laurinyecz Júlia irányítja.

A magyar delegáció hétfőn 22.45 órakor száll le a Liszt Ferenc repülőtéren, és péntek-szombaton már közösen készül Budapesten a koreai világbajnokságra.

Bali Dániel:

Nagyon boldog vagyok, igazából nem is gondoltam, hogy két összetett Vk-győzelemmel hagyom el Portugáliát. Persze számolgattunk előtte, és tudtuk, hogy mindkét kategóriában van esélyünk, de ehhez hibátlan gyakorlatok kellettek. Egyéniben jól sikerült a gyakorlatom, az összes részpontszámom magas lett, a művészi hatás pedig kiemelkedő volt. Az idei szezonra állítottuk össze ezt a lírai bemutatót, érzelemes koreográfiával, amely elnyerte a pontozók tetszését is. Nagyon örülök a páros győzelemnek is, az a gyakorlat is jól sikerült. Sok gratulációt kaptunk, és többen mondták, egy hónap múlva vb, és ott is érem lesz a nyakunkban. Most ezért dolgozunk, hogy így legyen.

Hegyi Dóra:

Nagyon örülök, és nemcsak a párosnak, hanem annak is, hogy végre egyéniben is összejött nekem, mert az elmúlt Vk-kon az kevésbé ment. Nagyon szoros küzdelmünk volt a spanyolok világbajnokokkal, ők talán kevésbé bírták a feszültséget, és rontottak a döntőben, mi viszont hibátlanok voltunk. A párosunk Bakura állt össze, azóta nem változtattunk a gyakorlaton, úgy érzem, mostanra teljesen beérett, ráadásul magyar zenére mutatjuk be, ez is egy újítás. Eddig csak pozítiv visszajelzést kaptunk, mindenütt szeretik és élvezik a bemutatónkat. Az egyéni harmadik helyemnek is nagyon örülök, az elmúlt versenyeken sokat kockáztattam, és nem jött össze a dobogó, most visszavettünk, és sikerült a harmadik hely. Tavaly egyéniben voltam összetett Vk-győztes, idén ugyanez párosban sikerült.

Réfi Eszter, csapatvezető:

Sporttörténelmi sikert ért el Bali Dani és Hegyi Dóri, soha magyar aerobikos nem lett még összetett Világkupa-győztes ezekben a kategóriákban. Nagyon büszke vagyok rájuk, csak szupertlativusokban tudok beszélni. Az első két forduló után már sejthető volt, ha jók lesznek a gyakorlatok, akkor mindkét kupa a miénk lehet, de azért nagyon sokat kellett tenni. Magabiztos, hibátlan gyakorlatokat adtak elő, így nem volt kérdéses, hogy mindkét kategóriában miénk lesz a győzelem.

Forrás: Magyar Torna Szövetség 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n

Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála