Hírek

Egy regény motiválta a pécsi tiratlonost

Triatlon

2016. május 25.

Hengereltek a PSN Zrt. Sportiskola triatlonosai, Bicsák Bence harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára Tiszaújvárosban, Sárszegi Noémi pedig első alkalommal került a legjobb három versenyző közé.

Egy regény motiválta a pécsi tiratlonost

Bicsák Bence nem könnyű időszakon van túl, egymás után négy hétvégén állt rajthoz triatlonversenyen, azonban tökéletesen állta a sarat. A hagyományos Tisza triatlonon 750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás és 5 kilométer futás várt a nevezőkre.

- Különlegesen értékes ez a győzelem, hiszen nagyon elfáradt Bence az immár sorozatban negyedik versenyhétvégéjére. Azonban amikor kijött a vízből és láttam a tekintetét, tudtam, hogy nincs megállás, eltökélt volt és elszánt, tudtam, hogy kihajtja magából a maximumot – nyilatkozta versenyzőjéről a PSN Zrt. Sportiskola edzője, Tóth Szilárd, aki maga is rajthoz állt a 25. Tisza Triatlon megmérettetésen.

- Elég fáradtnak éreztem magam Tiszaújvárosban, gyakorlatilag mindenem fájt, de jól kezelem a versenyhelyzetet általában. Az úszáson egy gyengébb pályára kerültem, így folyamatosan figyelnem kellett a többieket. Majd jött a kerékpár, ahol az első nagyjából háromszáz méteren befogtam a többieket és egy tizenöt fős bolyban tekertünk tovább igen nagy tempóban. A futásnál körülbelül ötszáz méternél megléptem és onnantól csak arra kellett figyelnem, hogy ne érjenek utol. Nagyon jól esett, hogy a csapattársaim mellett a szüleim is szurkoltak a pálya szélén, nagyon ritkán tudok hazamenni Zalaegerszegre hozzájuk, így külön öröm volt látni az arcukat versenyzés közben – árulta el lapunknak a győztes Bicsák Bence, aki sorozatban harmadszor nyert aranyérmet a tiszaújvárosi megmérettetésen.

A PSN Zrt. Sportiskola triatlon szakosztályának másik kiválósága, Sárszegi Noémi is nagyon jó eredményt ért el, életében először került a tiszaújvárosi felnőtt mezőny legjobb három versenyzője közé.

- Ugyan ezen a versenyen már nyertem ifjúsági megmérettetést, de ez mégiscsak más, hiszen a felnőttek között szereztem bronzérmet, amelynek nagyon örülök. Az úszásnál nekem sem volt szerencsém, egyedül kellett teljesítenem a távot, láttam is, hogy kicsit le vagyok maradva, de a kerékpáron hamar bekerültem az első bolyba, ami nagyon sokat számított. Nagyon jó volt látni, hogy csapattársam, Bicsák Bence még a melegítése közben is nekem szurkolt. Ugyan az elmúlt időszakban problémáim voltak a térdemmel, de így is nagyon jó futókat tudtam megelőzni, amire büszke vagyok. A verseny elején nem gondoltam volna, hogy felállhatok majd a dobogóra, de nagyon örülök, hogy így alakult – árulta el Sárszegi Noémi, akinek az örömébe egy kis keserűség is került, a harmadik hely megszerzése után rögtön doppingvizsgálatra kellett mennie, ami egy ilyen kemény versenyt követően nagy tortúra.

 

A hosszú menetelés

Bicsák Bence amellett, hogy nagyon kitartó és hihetetlen motivációval áll minden egyes versenyen a rajthoz, még a tanulásra és az ismereteinek a bővítésére is sok energiát fordít. Stephen King A hosszú menetelés című könyve felkeltette az érdeklődését, mint mondja, a tiszaújvárosi versenyen a hosszúra nyúlt egyedüli futás alatt sok energiát adott neki a könyv egyik szereplője.

A regény egy szörnyű új világban játszódik, amelyben a legelvetemültebb sportverseny az úgynevezett Hosszú Gyaloglás. Száz fiatal több napon keresztül verseng azért, hogy kiderítse: melyikük a legjobb, melyikük tud a legtöbbet gyalogolni. Az ár azonban magas: mindenkit, aki megszegi a szigorú szabályok egyikét, azonnal lelőnek. Gyalogolj vagy halj meg – ez az összes közül a legfőbb szabály.

- A futás alatt sokszor beugrott a könyv egy-két része, amely leginkább arról szól, hogy a szereplők nem lassíthatnak, különben meghalnak. Gyakorlatilag az egész történet a fájdalom elviseléséről és a mindent kibíró akaratról szól. A triatlonban is sok akadállyal, fájdalommal kell megküzdenünk, miközben a cél az, hogy minél gyorsabban érjünk célba. Nagyon motiváló volt számomra a regény – mondta Bicsák Bence. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben