Hírek

Negyedik helyen végzett a triatlon csapat

Triatlon

2016. június 20.

Június 17-19. között Bulgáriában rendezték az U23-as triatlonisták Európa-bajnokságát, amelyen a PSN Zrt. Sportiskolát Sárszegi Noémi és Bicsák Bence képviselte.

Negyedik helyen végzett a triatlon csapat

Szokatlan módosítással kezdődött a kontinensviadal, a verseny előtti tájékoztatón derült ki ugyanis, hogy a rendőrség nem engedélyezte a kerékpáros pálya egész napos lezárását, ezért sprint távon (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 kilométer futás) rendezték meg az Eb-t, ami nagy hőség lévén talán mindenkit pozitívan érintett. Ugyan a megmérettetés előtt szélcsendes volt az időjárás, a rajtra már hullámzott a tenger, de a magyarok így is remekül alkalmazkodtak a szokatlan körülményekhez. 

A versenynapot a női mezőny indította, ahol Sárszegi Noéminek szurkolhattak a csapattársak. A pécsi lány első világversenyén állt rajthoz, ráadásul a korosztály is új volt számára, olyan indulóval is meg kellett küzdenie, aki három évvel idősebb nála, ami egy állóképességi sportágban nagy különbségnek számít. Noémi az úszást a középmezőnyben teljesítette, a kerékpár után pedig az ötödik helyen kezdte meg az utolsó számot. A futás eleje nagyon erős volt, ezért kicsit visszaesett a huszadik hely környékére, a második körben azonban elképesztő tempóra kapcsolt, elkezdett zárkózni az előtte futókra, végül a nagyon előkelő kilencedik helyen ért célba.

- Szenzációs eredmény ez egy elsőéves versenyzőtől, aki ráadásul újoncként állt rajthoz világversenyen. 2008-ban volt utoljára magyar női versenyző U23-as Európa-bajnokságon a legjobb tíz között, akkor ez a remek eredmény Kovács Zsófiának sikerült, aki immár a második olimpiájára készül – árulta el lapunknak Tóth Szilárd, a PSN Zrt. Sportiskola triatlon szakosztályának vezetőedzője. 

A férfiak közel hetvenfős mezőnyében négy magyar is rajthoz állt, a pécsi Bicsák Bence azonban nem várta jó előjelekkel a megmérettetést, vírusfertőzéssel küzdött, felmerült az is, hogy nem tud rajthoz állni, de végül vállalta a versenyzést. 

A PSN Zrt. Sportiskola tehetsége a negyvenkilencedik helyen fejezte be az úszást, a kerékpározás után pedig a mezőny végén volt. Majd jött az utolsó szám, a futás, amelyben kimagaslóan jó eredményeket szokott elérni a pécsi fiú. Bence minden várakozást felülmúlóan a második körben már az első tízben versenyzett.

- A lányokéhoz hasonlóan szintén sporttörténelmi sikernek mondható Bence nyolcadik helye, utoljára 2006-ban végzett magyar triatlonos a legjobb tízben, ráadásul a mostanihoz hasonlóan akkor is két magyar volt a legjobbak között. Hatalmas akaraterőről tett tanúbizonyságot Bence, megmutatta, hogy számára nincs veszett helyzet. Ezzel az eredménnyel Noémi és Bence egyaránt kivívták az indulási jogot a szeptemberi U23-as világbajnokságra, amelyet Mexikóban rendeznek – összegzett a vezetőedző. 

A csapatversenyben szintén nagy hullámok hátráltatták a versenyzőket, a magyarok végül (a tavalyi eredményhez hasonlóan) a negyedik helyen értek célba. Tavaly a szerencsének is köszönhették a helyezést, idén viszont a jó szereplés volt a siker kulcsa. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben