Hírek

Bali Dániel: két világbajnoki ezüst

Aerobik

2016. június 21.

A világbajnokságon elért kimagasló eredményeknek köszönhetően négy kvótát szereztek a jövő évi lengyelországi világjátékokra a magyar aerobikosok. A PSN Zrt. Sportiskolát két sportoló, Mazács Fanni és Bali Dániel képviselte a vb-n.

Bali Dániel: két világbajnoki ezüst

Sokat vártunk a magyar aerobikosoktól a Dél-Koreában megrendezett világbajnokságon, a sportolók pedig még az edzők álmait is túlszárnyalták.

- Nagyon örülünk az eredményeknek, azt gondolom, hogy a világjátékokra megszerzett négy indulási jog minden álmunkat felülmúlja. Csak összehasonlításképp jegyzem meg, hogy a sportág egyik legnagyobb nemzetének képviselői, a spanyolok mindössze egyetlen kvótát szereztek, így minden okunk megvan az örömre. Összesen négy egységünk lesz ott a jövő ilyenkor megrendezendő világjátékokon, ebből három egységben érdekeltek a pécsiek, csak a step aerobikban nem áll majd színpadra pécsi versenyző – mondta Réfi Eszter, a PSN Zrt. aerobik szakosztályának vezetőedzője, a pécsiek trénere.

A negyvennégy nemzet részvételével lezajlott világbajnokságról két ezüstéremmel tértek haza a magyarok, a csapat egyik húzóembere természetesen a pécsi Bali Dániel volt. A világranglista éllovasa férfi egyéniben 22,45 ponttal az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol aztán 22,3 pontra értékelték gyakorlatát, amivel a második helyen végzett. Vegyes párosban a debreceni Flex-HD SE sportolójával, Hegyi Dórával szintén a fináléba került, ahol újabb ezüstérmet szerzett.

- Mindössze három ponton múlt az összesített harmadik hely, de így sem vagyunk elégedetlenek. A párost a negyedik helyre vártuk, az volt a reális, így hát az ezüstérem igen jó eredménynek számít. Az egyéni megmérettetés után nagyon sokan gratuláltak nekünk Bali Dániel gyakorlatához, aki első helyen jutott a fináléba, majd ott megelőzte a japán fiú, aki szintén kiválóan teljesített. Kicsit csalódottak voltunk az eredményt látva, de ha a világbajnokság előtt bárki azt mondta volna nekem, hogy ilyen sikereket érünk el, gondolkodás nélkül aláírtam volna – árulta el a korábbi Európa-bajnok, Réfi Eszter.

Bali Dániel mellett a szintén PSN-es Mazács Fanni sem maradt döntős megmérettetés nélkül a vb-n, az aerodance és a sportaerobik csoport tagjaként is a fináléba került – utóbbi Bali Dániel, Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállításban a negyedik helyet szerezte meg. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 12.

Kenderesi Tamás 12. lett a vb-n

Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála