Hírek

Konkoly Zsófi megúszta

Úszás

2016. július 12.

Szinte hihetetlen számú résztvevő, 8223 fő állt rajthoz idén az immár hagyományos Balaton-átúszáson.

Konkoly Zsófi megúszta

A férfi mezőny legjobbja Papp Márk lett, aki 58:33 perc alatt teljesítette a távot, a hölgyek között Risztov Éva ért partot először, 1:00:50 lett az ideje. Pécsiek is szép számmal képviselték városunkat Révfülöpön, köztük volt a PSN Zrt. Sportiskola riói paralimpiára készülő 14 éves úszója, Konkoly Zsófia is.

Azt gondolnánk, hogy akinek tizenegy úszóedzése és négy konditermi tréningje van egy héten, az szabadidejében nem vágyik víz közelébe sem, nem ám úszásra. Konkoly Zsófia ezt máshogy gondolja.

- Második alkalommal vágtam neki a Balaton átúszásának, idén az egyik pécsi szinkronúszóval, Grassy Dórával úsztam együtt. Nagyon meleg volt a levegő, de a vizet sem mondanám hidegnek. Nagyon jól éreztük magunkat, végre nem kellett az idővel és az edző intelmeivel foglalkoznom, pusztán kikapcsolódásként és a kihívás miatt teljesítettem a távot. Más a légköre egy ilyen tömegsport rendezvénynek, mint egy versenynek, nagyon jó volt látni, hogy ilyen sok ember választotta július első hétvégéjén a sportolást és a kedvenc sportágamat, az úszást és tettek a saját egészségükért – mondta a mindössze 14 éves paraúszó.

Konkoly Zsófia Rióban négy számban, 100 pillangón, 400 gyorson, 200 vegyesen és 100 háton áll majd rajtkőre a szeptember 7. és 18. között megrendezendő Paralimpiai Játékokon. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok

Lövészet 2019. február 12.

Csonka Zsófia célzott a legpontosabban