Hírek

Elmarad az orfűi autós hegyiverseny

Rali

2016. szeptember 1.

Az okokról az alábbi sajtóközleményben olvashatnak.

Elmarad az orfűi autós hegyiverseny

Hosszú évek után újra lehetővé vált a Mecsekben egy autós hegyiverseny megrendezése, ezzel lehetővé téve, hogy a parádsasvári futammal együtt újraindulhasson Magyarországon a legendás hegyiversenyzés „műfaja”. Ennek érdekében a rendezőbizottság és munkatársaink közösen mindent megtettek annak érdekében, hogy egy sikeres versenyt rendezhessünk.

 

A szakmai elvárásoknak megfelelően megtettük a szükséges előkészületeket. Megállapodtunk az érintett települések polgármestereivel, beszereztük a közterület-használati engedélyeket, a Közútkezelő Kht.-tól kibéreltük az érintett és szükséges útszakaszokat, több mint 10 kilométer hosszúságban. Tárgyaltunk, megállapodtunk a Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysággal, az Országos Mentőszolgálattal, a polgárőrökkel, a pályát megépítő szakemberekkel, biztonsági cégekkel, a sportbírók rádiósláncát kiépítő céggel, rendszeres konzultációt tartottunk sportbírókkal és azok segítőivel.

 

Felkértük és megállapodtunk a rescue és autómentő szolgáltatást nyújtó céggel. A Magyar Közút Noprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatósága segítségével elkészültünk sok-sok tonna aszfalt bedolgozásával, a pálya kijavításával, a pályára benövő növényzet kivágásával, letakarításával. A versenypálya megkapta a rendezéshez nélkülözhetetlen pálya licencet. Az idén jelentős segítséget nyújtottunk ahhoz, hogy Pécsett is induljon sportbírói képzés, a helyszín és technikai feltételek biztosításán túl, anyagi támogatást is nyújtottunk a tanfolyam költségeihez.

 

Egyszóval, elkészültünk mindennel, ami csak elvárás lehet az esemény megfelelő színvonalú lebonyolításához.  

 

Minden igyekezetünk ellenére mégis rendkívül csekély számú pilóta adta le nevezését, e hét keddig bezárólag.

 

A hegyiverseny megrendezésének költsége a nevezések számától gyakorlatilag függetlenül meghaladja a 10 millió (!) forintot, mivel a szükséges biztonsági szolgáltatásokat, úthasználati engedélyeket, humánerőforrásokat mindenképpen ki kell fizetnünk.

A rendezőbizottsági tagokkal egyeztetve, az MNASZ elnökével, majd az MNASZ gyorsasági szakágának vezetőjével arra a megállapításra jutottunk, hogy sem sportszakmai, sem anyagi szempontból nem vállalható fel a verseny, mivel a hazai autósportnak így többet árt, mint használ.

 

Sajnos, minden igyekezetünk és szándékunk ellenére ki kell jelentenünk, hogy elmarad a III. Orfűi Új Ház Centrum Léta-Ker Hegyiverseny.

 

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki munkájával, szabadidejével, pénzével segített abban, hogy elinduljunk azon az úton, hogy a hegyiversenyzés újra napirendre kerüljön a hazai autósportéletében.

 

Bízunk benne, hogy a befektetett munkánk nem lesz hiábavaló, és a már-már legendássá vált Szentkút, Remeterét, Lapis útfelújítása után a hegyiversenyzés nemcsak Magyarországon, hanem a Mecsekben is újraindulhat.

Mi készen állunk!

 

A rendezőbizottság

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben