Hírek

Pécsi fiú a mexikói vb dobogóján

2016. szeptember 20.

Sporttörténelmi sikert ért el a PSN Zrt. Sportiskola triatlonosa, Bicsák Bence a sportág hazai történetének első olyan versenyzője, aki felállhatott az U23-as világbajnokság dobogójára.

Pécsi fiú a mexikói vb dobogóján

Hatalmas hőség és a világ legjobb triatlonosai vártak a pécsi fiatalra a mexikói Cozumelben szeptember közepén. Bencének az egész szezon nagyon jól sikerült, ráadásul azért is meg kellett küzdenie, hogy kijusson a világbajnokságra.

 - Mindössze három embernek sikerült kivívnia Magyarországról a világbajnoki részvételt, köztük ketten, Bicsák Bence és Sárszegi Noémi a PSN Zrt. Sportiskola színeit képviselték Mexikóban. A részvételhez az kellett, hogy az Európa-bajnokságon a legjobb tizenöt között végezzenek. Bence ugyan a kontinensviadal előtt lebetegedett, mégis a nyolcadik helyen végzett, ami nagy küzdeni tudásra és céltudatosságra vall. A világbajnoki bronzérem óriási siker, hiszen ebben a sportágban az U23-as korosztály a felnőttek előtti utolsó utánpótlás csoport, ráadásul nagy az átjárás, már most is sokan voltak a mezőnyben olyanok, akik a világranglistán olimpiát érő helyen szerepeltek. Bence idén a felnőttek között a 360. pozícióból indult, jelenleg a 138. helyen áll. Ebben a korosztályban ez volt a második éve, így még egyszer ennyi ideje van jól teljesíteni a felnőtt megmérettetések előtt – foglalta össze Bicsák Bence idei kimagasló teljesítményét edzője, Tóth Szilárd.

A versenyző maga alig hitte el még pár nappal a megmérettetés után is, hogy milyen nagy sikert ért el.

- Nagyon izgultam az előtte lévő napokban, pedig ez nem igazán jellemző rám. Ez volt a negyedik világbajnokságom, eddig nem mutattam semmi kimagaslót, most viszont már teljesíteni akartam. Másfél órával eltolták a rajtot a nagy hőség miatt, de árnyékban is nagyjából 35 fok volt. Teljesen más az ottani időjárás, mint nálunk, nehéz szavakba önteni azt a meleget. Az úszásnál jól kerültem ki a verekedésből, de a hatalmas hullámok miatt szinte egy helyben úsztunk sokáig. Nagyjából tíz perccel lett rosszabb mindenki ideje a megszokottnál, ami jól mutatja az úszás nehezített körülményeit. A kerékpáron sok bukás volt, nem is élveztem annyira. A futásnál megfogadtam az edzőm tanácsát, így az első 2-3 kilométeren okosan mentem, majd szintén a trénerem tanácsára elkezdtem bízni magamban és felfutottam a mezőny elejére. Hatan maradtunk az utolsó öt kilométerre, onnan sikerült megszereznem a bronzérmet. Hihetetlen jó érzés volt ilyen nagy nevekkel egy mezőnyben versenyezni, papíron a 33. legerősebb voltam a vb előtt, innen sikerült érmet szerezni - mondta a világbajnoki bronzérmes az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló versenyt követően.

A hölgyek között szintén sikerült kivívnia a vb-n való indulás jogát a pécsi Sárszegi Noéminek, aki végül a 26. helyen ért célba. A PSN Zrt. Sportiskola triatlon szakosztályának kiválósága első évét tölti ebben a korosztályban, nagy jövő áll előtte. A váltók közül a két pécsivel felálló magyar csapat a 13. helyen végzett.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink