Hírek

Vári Attila lett a Liga elnöke

Vízilabda

2016. október 12.

Keddi tisztújító tanácskozásán új vezetést választott a Liga. A klubok érdekeit képviselő testület új elnöke a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila lett, alelnökké választották Biros Pétert.

Vári Attila lett a Liga elnöke

A játékosként vasárnap elbúcsúztatott háromszoros olimpiai bajnok a női ligát is képviseli majd az MVLSZ új elnökségében, amelynek hagyományosan delegált tagja a Liga vezetése, így a másik frissen megválasztott alelnök, az eddigi Liga-vezető, Tóth Sándor is.

Vári Attila (Sidney és Athén aranyérmese) a Pécsi Sport Nonprofit zrt. vezetője a vlv-nek elmondta, hogy a Liga elnöke és két alelnöke  automatikusan tagja lesz a szövetség új elnökségének, amelyet az MVLSZ tisztújító közgyűlése választ meg október 22-én.

A szakmai folyamatokat a szövetség közgyűlése után lehet majd megkezdeni.

Az új Liga-elnök hangsúlyozta a vlv-nek, hogy elődje, Tóth Sándor mindenki által elismert munkát végzett, ezt az is bizonyítja, hogy alelnökké választották, így továbbra is a Liga delegált képviselője lesz a szövetség elnökségében.

Vári Attila az eddigi irányvonal folytatását ígéri, mint mondta, a Liga a szakma szócsöve kell, hogy legyen, a magyar vízilabdában nagyon komoly súlya van a szakmaiságnak, ezt fogja képviselni új megbízatása során, s természetesen a klubok érdekeit jeleníti majd meg a sportág szövetségi vezetésében.

Jelenleg azt tartja a legfontosabbnak, hogy segítse azoknak a kötelezettségeknek a végrehajtását, amelyek a jövő évi, hazai rendezésű vizes világbajnokság miatt hárulnak a sportág képviselőire - annak szem előtt tartásával, hogy a vb sikeres megrendezése Budapest olimpiai pályázatának győzelméhez is hozzájárulhat.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Úszás 2018. december 3.

Két pécsi is rajtkőre állt Újvidéken

Vízilabda 2018. december 3.

Pécsi pólós lett a torna legjobbja

Vízilabda 2018. december 1.

A munka meghozta gyümölcsét

Aerobik 2018. november 28.

December 12-én újra aerobik gála