Hírek

Remekeltek a magyar kosarasok Kínában

Kosárlabda

2016. október 18.

Sokan nem gondolták volna, hogy a PVSK-Pannonpower vezetőedzője, Csirke Ferenc által irányított B33-as magyar férfi kosárlabda-válogatott akár egyetlen meccset is megnyerhet a Kínában megrendezett világbajnokságon, nem ám azt, hogy hetedik helyen végeznek

Remekeltek a magyar kosarasok Kínában

- Nálunk még nincs annyira nagy hagyománya a 3x3-as kosárlabdázásnak, mint külföldön. Sőt, más országokban a nagypályán kiöregedett játékosok sokszor a sportágnak ezt a szakágát választják és folytatják komolyabb szinten az aktív pályafutásuk befejezése után, így ők akár 3-4 éve is folyamatosan együtt edzenek, meccselnek – árulta el a különbségeket a magyar és a külföldi 3x3-as kosárlabdázásról a szövetségi edző.

Nagyjából egy éve a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége teljes mellszélességgel a B33-as válogatott mellé állt, amennyiben a 2020-as ötkarikás játékokon szerepelni fog a szakág, a magyar hölgyeknek nagy esélyük lehet a legjobbak közé kerülni.

- A szövetség nagyon sok mindent finanszíroz, amiért csak hálásak lehetünk. Ha ezt a fajta játékot is beveszik az olimpiai számok közé, akkor minden bizonnyal nagy eséllyel vágnak neki a küzdelemnek a magyar lányok, mert nagyon jó kis gárdájuk van. A fiúkkal sem lehet gond, most is bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között – mondta Csirke Ferenc.

Lapunk kérdésére a szakember azt is elárulta, hogy igen nagy a különbség az 5x5-ös és a 3x3-as kosárlabdázás között.

- Nem lehet összehasonlítani a kettőt. A 3x3-as verzióban sokkal magasabban van a szabálytalanságok határa. Ott nem úgy van, hogy bemegy egy játékos és csak villog. A kínai világbajnokság első meccsén érezni is lehetett a magyar fiúkon, hogy még nem vették fel a fonalat, hiszen mindannyian előtte még 5x5-ös mérkőzést játszottak itthon. Puhábbak voltak, nehéz volt átállni. Nyár elején kezdtük el válogatni a keret tagjait, nagyjából tíz játékossal kezdtük meg a munkát, végül pedig a Bíró Olivér, Mohácsi Máté, Kerpel Fronius Balázs, Ivosev Tamás négyes utazhatott a vb-re. Univerzális kosárlabdázókra van szükség ebben a szakágban, fontos a gyorsaság, a pontos dobás kívülről és a jó egy az egy ellen játék – mondta a szövetségi edző.

Csirke Ferenc és tanítványai nagyon jól érezték magukat Kínában, volt idejük egy kis városnézésre is.

- Ellátogattunk az 500 méter magas torony tetejére, emellett egy 48 emelet magas szállodában laktunk, így azt tudom mondani, hogy a legek világbajnoksága volt az idei. A szervezés kimagaslóan jó volt, ráadásul olyan eredményt értünk el a hetedik hely megszerzésével, amelyre szinte senki sem számított, így elégedetten érkeztünk haza – zárta a tréner. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben