Hírek

Világkupa-arannyal nyitották a koriidényt

Korcsolya

2016. november 17.

Megkezdődött a gyorskorcsolyázók versenyszezonja: a PSN Zrt. Sportiskola két kiválósága, Knoch Viktor és Burján Csaba máris két szenzációs eredménnyel zárult Világkupán van túl.

Világkupa-arannyal nyitották a koriidényt

Kanadában álltak először jégre Magyarország legjobbjai a Világkupa-sorozatban, a Calgaryban megrendezett versenyen rögtön aranyéremmel nyitott a magyar férfi 5000 méteres váltó, amelynek két pécsi tagja is volt. A kvartett a harmadik helyen kezdte meg a versenyt, a vége előtt huszonnégy körrel a koreaiak kicsúsztak, majd a magyarok az élre álltak. A mieink és a kanadaiak felváltva haladtak az élen, már csak kilenc kör volt hátra, amikor a hazai pályán versenyző gárda is kiszállt az első helyről. A hajrában a magyar négyesnek már csak arra kellett vigyáznia, hogy megtartsa a vezető helyét és a tavalyi nagy siker után a Világkupák történetében másodszor felállhasson a dobogó legfelső fokára.

A magyar fiúk rögtön az első megmérettetésen ráéreztek a siker ízére, így utaztak Salt Lake Citybe, ahol ugyan érem nem jutott a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázóknak, de az állóképességi távokon is látszik a fejlődés a szövetségi kapitány szerint, hiszen 1500 méteren a PSN Zrt. Sportiskola korisa, Burján Csaba a saját legjobb idejét közel hat másodperccel javította meg, ráadásul áttörte a 2:10-es álomhatárt is, ezzel pedig övé az új országos csúcs is.

– Nagyon jó érzés volt Calgaryban aranyérmet szerezni, eddig az egyik legjobb, illetve legboldogabb futamom volt. Idén kicsit több győzelmet várunk magunktól a váltóban, az ezüst- és a bronzérmek mellett inkább több alkalommal szeretnénk, ha aranyérmet akasztanának a nyakunkba. Egyéniben, ha a legjobb tíz között végeznék, azt mondom, hogy a tudásomnak megfelelő eredményt értem el, a hatodik helyhez például már tökéletesen kell versenyezni. Érdekes, hogy Salt Lake Cityben elég fáradtnak éreztem magam, nem gondoltam volna, hogy pont ilyenkor megyek országos csúcsot érő időt. Inkább a helyezésemre vagyok büszke, mintsem az időmre, mert a mi sportágunkban lehet valaki erős, ha nem tud jól versenyezni. A taktika sokat számít, jól kell tartani a pályát és az előzés is nagyon fontos. Vagy az is előfordul, hogy az elején beverekszi magát a koris az élre, az utolsó két körre pedig elfárad, azt gondolom, hogy meg kell találni a középutat – vázolta az eddigi siker receptjét a PSN Zrt. Sportiskola gyorskorcsolyázója. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben