Hírek

Újra női kosár Eb-selejtezőt játszanak Pécsett

Kosárlabda

2016. november 18.

A februárban nagy sikerrel megrendezett Magyarország–Szlovákia női kosárlabda Eb-selejtezőt követően ismét kulcsfontosságú mérkőzést rendeznek a Lauber Dezső Sportcsarnokban: november 19-én Portugália legjobbjai lesznek a magyarok ellenfelei.

Újra női kosár Eb-selejtezőt játszanak Pécsett

Az összecsapás előtt sajtótájékoztatón beszéltek az esélyekről a magyar játékosok, a szövetségi kapitány, Pécs város polgármestere és a Magyar Kosárlabdázók Orsázgos Szövetségének főtitkára.

Dr. Páva Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy az MKOSZ vezetősége ismét Pécs városának és a PSN Zrt.-nek szavazott bizalmat, így a baranyai megyeszékhely adhat otthont ennek a kulcsfontosságú találkozónak is.

– 2000-ben volt egy hasonló összecsapás, amikor a magyar lányok Oroszország legjobbjait győzték le szintén a Lauber Dezső Sportcsarnokban nagyjából 3000 ember előtt. Azóta természetesen változtak a körülmények, de bízom benne, hogy jövőre újra szurkolhatunk a magyar női válogatottnak az Európa-bajnokságon. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy február után újra Pécset, a kosárlabda városát választotta a szövetség a találkozó helyszínéül, sok szurkolót várunk szombaton a lelátókra – mondta a sajtótájékoztatón Pécs város polgármestere.

– A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének képviselőjeként boldogan mondhatom, hogy szállítják a válogatottjaink a sikereket, a férfiak már kvalifikálták magukat az Eb-re, most pedig a hölgyek feltehetik a gyémántot a koronára. Az MKOSZ mindent megtett, hogy a válogatottjaink a legjobbat kapják. Pécs éveken keresztül jól vizsgázott a mérkőzések megszervezéséből, a város és a szurkolók újra a siker kovácsai lehetnek – árulta el Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára.

 

A november elején állampolgársági esküt tett Courtney Vandersloot ugyan még új a keretben, mégis mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarországot segítse.

– Hihetetlenül jó érzés ennek a csapatnak a tagjának lenni, a lányok nagyon barátságosan fogadtak. Jó helyzetben vagyunk a kvalifikációt tekintve, elérhetőek a céljaink, így az is, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Azért vagyok itt, hogy segítsek, mindent a legjobb tudásom szerint teszek majd a pályán – fogalmazott az amerikai születésű kosárlabdázó.

A jó pár évig pécsi színeket képviselő Fegyverneky Zsófia szintén örömét fejezte ki, hogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezik a Portugália elleni összecsapást.

– Minden játékos örült, amikor meghallotta, hogy a Szlovákia elleni találkozót követően ismét Pécsett lépünk pályára egy ilyen fontos találkozón. Biztos vagyok benne, hogy a nézők sokat fognak segíteni majd nekünk, így most már csak nekünk kell hozzátennünk a saját részünket. Egyelőre csak a portugálokra koncentrálunk, a saját játékunkra kell figyelnünk és nem lehet baj – árulta el a válogatott csapatkapitánya.

A szövetségi kapitány, Stefan Svitek szerint jó meccsritmusban vannak a játékosok.

– Ebből a szempontból jó, hogy a szezon közben és nem nyáron játsszuk a selejtezőt. Biztos vagyok benne, hogy nagy akaraterővel és tiszta szívvel játszanak majd szombaton a lányok, ez megkönnyíti a munkát. A portugálok atletikus, alacsony, ámde nagyon gyors kosárlabdát képviselnek, a távoli dobásokra kell felkészülnünk – vázolta az ellenfél taktikáját a magyar szövetségi kapitány.

A szurkolók a november 19-ei Magyarország–Portugália összecsapásra elővételben november 16-, 17- és 18-án (szerda, csütörtök, péntek) válthatják meg belépőjegyeiket a szombaton 20 órakor kezdődő találkozóra, emellett természetesen közvetlenül a meccs előtt (18 órától) is lehet jegyet vásárolni. A felnőttek elővételben 1000, a találkozó napján 1500, a diákok pedig egységesen 1000 forintért tekinthetik meg az Eb-selejtezőt, 14 éves kor alatt ingyen szurkolhatnak a gyerekek a magyar válogatottnak. 

Jegyárak:
 
elővételben: 1000 Ft
mérkőzés napján: felnőtt: 1500 Ft, diák 1000 Ft
 
Jegyárusítás (Lauber Dezső Sportcsarnok):
 
November 16., szerda: 08.00-10.00 és 15.00-18.00
November 17., csütörtök: 08.00-10.00 és 15.00-18.00
November 18., péntek: 08.00-10.00 és 15.00-18.00
November 19., szombat (mérkőzés napja): 18.00-20.00KORÁBBAN ÍRTUK:


Négy mérkőzésből egyetlen hibával, az Izlandon elszenvedett fájó, tízpontos vereséggel az E-csoport második helyén állnak Stefan Svitek tanítványai a jövőre Csehországban megrendezendő Európa-bajnokság kvalifikációs körében. A megfiatalított gárda vezetősége és játékosai annyira otthonosan és jól érezték magukat Pécsett – ráadásul a szurkolók aktív szurkolása mellett győztesen is hagyhatták el a pályát –, hogy a válogatott és a szövetség kérésére november 19-én az ötödik, Portugália elleni selejtezőnek is a Lauber Dezső Sportcsarnok adhat otthont.

A magyar lányoknak mindenképp szükségük lesz az újabb buzdításra, hiszen győzniük kell ahhoz, hogy életben maradjanak a kvalifikációs reményeik. Az utolsó fordulóban ugyanis a magyarokhoz hasonlóan jelenleg szintén 7 pontos szlovákokhoz látogatnak legjobbjaink, ahol pedig bravúrra lenne szükség a győzelemhez. A négycsapatos csoportokban az utolsók elleni eredmények kiesnek a végelszámolásban, így várhatóan az Izland elleni eredmények nem számítanak majd a sorozat végén. A selejtezőkből a kilenc csoportgyőztes, továbbá a hat legjobb második jut ki a 2017-es Eb-re, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők.

A szurkolók a november 19-ei Magyarország–Portugália összecsapásra elővételben november 16-, 17- és 18-án (szerda, csütörtök, péntek) válthatják meg belépőjegyeiket a szombaton 20 órakor kezdődő találkozóra, emellett természetesen közvetlenül a meccs előtt (18 órától) is lehet jegyet váltani. A felnőttek elővételben 1000, a helyszínen 1500, a diákok pedig 1000 forintért tekinthetik meg az Eb-selejtezőt, 14 éves kor alatt ingyen szurkolhatnak a gyerekek a magyar válogatottnak. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben