Hírek

Pécsi dobogó a magyar bajnokságon

Tánc

2016. december 6.

A Magyar TáncSport Szakszövetség 2016. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése volt a II. JYSK Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokság, melyet Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezett a Fordan Sportegyesület.

Pécsi dobogó a magyar bajnokságon

A rangos eseményen 22 hazai klub 510 táncosa 10 kategóriában versengett a bajnoki címekért. Az egész napos versenyre több százan kilátogattak, nem csak barátok, hozzátartozók, hanem Pécs városának táncszerető közönsége is. A fél 5-kor kezdődő döntőket Majorlaki Ágnes rendezésében az „Azok a csodálatos ’90-es évek” címmel különleges műsorral nyitották meg a Fordan Táncklub és a BodyRock Breaksuli táncosai. Még a főrendező, Papp Viktor is táncra perdült. A Magyar Bajnokságot ünnepélyes keretek között Sági István, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke, valamint Pécs MJV. részéről Haász János képviselő nyitotta meg.

A Pécsi Fordan Sportegyesület „B” kategóriás párosa Poór András és Görbe Anita rendkívül jó teljesítménnyel állhatott a dobogó 3. fokára. Ők egyébként a magyar felnőtt válogatott táncosai, jelenleg a 100-as világranglista 21. helyén állnak három világkupa forduló után, edzőjük Papp Viktor és Majorlaki Ágnes.

Kiemelt díjazása volt a II. JYSK Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságnak, hiszen a győztesek serlegei Swarovski kristállyal voltak kirakva, valamint minden döntős serleget, vagy érmet vehetett át.

A Fordanos táncosok és a rendezők hamarosan egy kis pihenőre térnek, de elárulták, hogy megpályázták az országos szövetségnél a 2017. évi Magyar Bajnokság rendezési jogát, valamint hogy nagyan biznak abban, hogy az év végi értékeléseknél ismét elnyerik „Az Év Sportversenye” címet, amelyet egyébként már negyedik éve folyamatosan birtokolnak.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink

Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben