Hírek

Hat pécsi intézmény vehetett át sporteszközöket

Úszás

2016. december 13.

December 9-én, pénteken hat óvoda és iskola képviselője vehette át az EMMI által finanszírozott Sport Legyen a Tiéd! program eszközeit.

Hat pécsi intézmény vehetett át sporteszközöket

A Széchenyi István Gimnázium, az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, a Bánki Donát Utcai Általános Iskola, a Belvárosi Általános Iskola, a Mezőszél Utcai Általános Iskola és a Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodája kisiskolásai és óvodásai használhatják majd azokat az úszástanulást segítő eszközöket, amelyeket pénteken adott át a Magyar Diáksport Szövetség Dél-dunántúli regionális irodájának vezetője, Farkas Szilárd és Réfi Eszter, a PSN Zrt. Sportiskola igazgatója a Hullámfürdőben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Sport Legyen a Tiéd! programmal országszerte segíteni kívánja a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba, ezzel is elősegítve a közreműködő sportági szövetségek utánpótlásbázisának növekedését. A koncepció továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelynek átadása során a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztálya sportági bemutatóval igyekezett a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre. 

Intézményenként 400 000 forint értékű sporteszközöket vehettek át az iskolák és óvodák vezetői, amelyek segítségével könnyebben és hatékonyabban tanulhatnak meg úszni a kicsik. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok

Lövészet 2019. február 12.

Csonka Zsófia célzott a legpontosabban