Hírek

Pécsi sportolók az ország legjobbjai között

2017. január 4.

A 2016-os esztendő végén szinten minden sportágban megválasztották a legjobbakat, a pécsieket tartalmazó listán több olyan sportoló is szerepel, akik sporttörténelmi sikereket értek el az elmúlt évben.

Pécsi sportolók az ország legjobbjai között

Ha sportágak szerint névsorba rendezzük a tavalyi év legjobbjait, akkor rögtön Pécs egyik legeredményesebb sportolójával kell kezdeni a sort, akit immár 3. alkalommal tartottak a legjobbnak. Az aerobikos Bali Dániel 2016-ban szinte mindent megnyert, amit lehetett. A Világkupa-sorozat összes állomásán színpadra állt a pécsi fiú, aki végül összesítettben az egyéni és a páros versenyen is felállhatott a dobogó legfelső fokára, ilyenre pedig nem volt még példa a sportág magyar történetében. Ugyanezekben a versenyszámokban a világbajnokságon ezüstérmet szerzett a PSN Zrt. Sportiskola kiválósága, majd több gyakorlattal is kvalifikálta magát az idei lengyelországi világjátékokra.

Tájékozódási futásban a PVSK színeiben versenyző Baumholczer Mátét választották a legjobbnak, aki váltóban 15. lett a világbajnokságon, az egyetemi és főiskolai vb-n pedig a 8. helyen végzett. A pécsi atlétát először találta a szakszövetség a legjobbnak.

A Multi Alarm SE tollaslabdázói taroltak, Sárosi Laura neve talán senkinek sem ismeretlen, immár ötödször választották a legjobbnak. Húsz év után ő volt az első magyar játékos, aki e sportágban kijutott az olimpiára. Klubtársa, Krausz Gergely a férfiak között végzett az élen, az egyéni küzdelmek mellett párosban és vegyes párosban is sorra nyeri az aranyérmeket, továbbá csapatbajnoki címmel is büszkélkedhet. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink