Hírek

Bicsák Bence a Kanári-szigeteken táborozott

Triatlon

2017. február 14.

Ugyan azt gondolhatnánk, hogy a triatlonosok a hideg télben a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, ám ez közel sem igaz, úsznak, bringáznak és rengeteget futnak, Bicsák Bence legutóbb épp a Kanári-szigeteken edzőtáborozott.

Bicsák Bence a Kanári-szigeteken táborozott

- Télen ugyan nincs versenyszezon, mégis nagyon sok a feladatotok. Hogy kell elképzelni ilyenkor az edzéseket?

- Ilyenkor nem tudunk kint kerékpározni, ezért helyette sokkal többet erősítünk, illetve szobában, görgőn tekerünk, de ez természetesen nem olyan jó edzés, mint az országúton tekerni. Az úszáson és a futáson van a fókusz, azon belül pedig inkább a mennyiségen és az erőfejlesztésen, mint a gyorsaságon. Nem könnyű a szürke, borongós időben ugyanúgy teljesíteni az edzéseken, mint a napsütésben, sérülésveszélyesebb is ez a hideg, futásban például az egész decembert ki kellett hagynom. Most már teljesen felépültem, talán jót is tett, hogy nagyon sokat tudtam úszni, erősíteni, ami annyira nem izgalmas, de szükséges. Múlt héten jöttem haza edzőtáborból, a Kanári-szigeteken voltunk, ahol rengeteget tudtunk edzeni, 800 kilométert tekertünk két hét alatt, ami bízom benne, hogy sokat ér majd a nyáron.

- Van valami jelmondatod, kedvenc idézeted, amit meg szoktál fogadni, illetve sokat emlegetsz?

- Igen, az edzőmnek, Tóth Szilárdnak van egy mondása, amit én is tartok: ami megöl, az megerősít.

- Milyen könyveket szoktál olvasni?

- Nincs sok időm olvasásra, de ha utazok, vagy van egy kis szabadidőm, akkor legszívesebben thrillereket olvasok, a Stephen King regények a kedvenceim. De szeretek még gitározni is, és minden más sportágat szívesen űzök kikapcsolódásként. 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2019. február 19.

Jó úton halad az atléta

Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok