Hírek

Diákolimpiai bajnokokat köszöntött Páva Zsolt

Kosárlabda

2017. április 1.

A PTE Gyakorló Gimnáziumának leány kosárlabdacsapata nyerte a 2016/2017. tanévi diákolimpia országos döntőjét.

Diákolimpiai bajnokokat köszöntött Páva Zsolt

Az aranyérmes gárda tagjait a Tippmix Killik László Női Magyar Kupa pécsi fináléjának szombati játéknapján köszöntötte dr. Páva Zsolt polgármester, Sztojkovics Éva, a Népjóléti és Sport Bizottság elnöke, 147-szeres válogatott kosárlabdázó és Vári Attila, a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója. 

A Rátgéber Akadémiából tíz, a PVSK-ból pedig két játékos lépett pályára abban a csapatban, amelyik a diákolimpia nyíregyházi döntőjében nagy csatában, 63-51-re legyőzte a budapesti Veres Pálné Gimnáziumot. Dr. Páva Zsolt polgármester Pécs város köszönetét kifejezve elismerő okleveleket adott át a győztes együttes játékosainak és edzőinek szombaton.

A játékosok nagy része a PTE Babits Gimnázium és a Rátgéber Akadémia közösen indított kosárlabda osztályának tanulói, a kezdeményezés sikerét jól mutatja a diákolimpiai bajnoki cím is. A lányok a döntő első mérkőzésén a PEAC-Pécs felnőttcsapatában alapembernek számító Juhász Dorka nélkül ugyan alulmaradtak a Veres Pálné Gimnáziummal szemben, de azt követően a fináléig veretlenül meneteltek, ahol egy hatalmas izgalmakat hozó találkozón vágtak vissza a Vasasra épülő csapatnak.

- A dobogón végzett csapatokban mind szerepeltek még középiskolás, de már az NB I A-ban szereplő játékosok, valamint korosztályos válogatottak, így nagyon erős mezőnyben sikerült aranyérmet szereznünk, nagyon büszke vagyok a csapatomra – mondta Gyenizse Áron edző, aki külön megköszönte az iskolák, valamint Gáspár Gábor, Éles Péter és Meszler Balázs segítségét. A torna All Star csapatába két pécsi játékost is beválasztottak, Juhász Dorka és Wentzel Nóra remek teljesítményének köszönhetően került be a legjobbak közé.

A diákolimpia döntőjében a pécsi fiúcsapat a hatodik helyen végzett.

A lány keret játékosai: Juhász Dorka, Szeitl Vanessza, Tenyér Zsófia, Mándi Luca, Gulyás Lilián, Horváth Zsófia, Varga Eszter, Palaczki Réka, Wentzel Nóra, Hegedűs Rebeka, Kovács Kitti, Pucz Eszter. 

A fiú keret játékosai: Benke Krisztián, Erdei Ádám, Omeneka Godwin, Bálint Erik, Mezei Maté, Kovacsics Ákos, Fekete Dávid, Fülöp Csongor, Bíró Levente, Szavai Balázs, Komlódi Dénes, Nagy Kevin.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben