Hírek

Kenderesi Tamás jótékony célra gyűjt

Úszás

2017. május 25.

Sajtótájékoztatón jelentette be a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás, hogy elárverezi a riói olimpián viselt melegítőjét, a befolyt összegből pedig a decsi Vaskó családon szeretne segíteni.

Kenderesi Tamás jótékony célra gyűjt

A sport révén ismerte meg egymást az olimpikon és a Vaskó család, épp egy dzsúdóversenyen szurkoltak a családtagjaiknak, amikor a Decsről származó édesapa telefonon értesült arról, hogy a kemény munkával felépített otthonuk lángokban áll. Kenderesi Tamás pár nappal később tudta meg, hogy épp az a család veszítette el szinte mindenét a tűzben, amelyikkel testvére megmérettetésén a motivációról és kitartásról beszélgetett, azonnal eldöntötte, hogy segíteni szeretne rajtuk.

- Azt tudni kell rólunk, hogy igen összetartó család vagyunk, így különösen mélyen érintett, amikor meghallottam Vaskóék szomorú történetét. Néhány percig gondolkodtam azon, hogyan is tudnék segíteni rajtuk, de hamar jött az ötlet, hogy licitre bocsátom az egyik nagyon fontos személyes tárgyamat, a riói olimpián viselt válogatott melegítőmet. Ezúton is kérek mindenkit, hogy aki kicsit is szeret engem és módja van rá, támogassa a családot akár ezen, akár más módon. Bízom benne, hogy az egész országból érkeznek majd felajánlások a június 13-ig tartó aukcióra – fogalmazott Kenderesi Tamás, aki hozzátette, hogy saját weboldalán, a www.kenderesitamas.hu honlapon keresztül lehet licitálni a melegítőre, a befolyt összeget pedig a Vaskó család támogatására fordítják.

A családfő sokáig saját autójában lakott, nem merte őrizetlenül hagyni a gazdaságot és az állatokat, a kocsit később egy konténerre cserélte, jelenleg pedig a rokonoknál él feleségével és négy gyermekével.

- Szeretném megköszönni Tamásnak ezt a lehetőséget, nagy szurkolói vagyunk és hihetetlenül jó érzés, hogy mellettünk áll. Két hónap kellett ahhoz, hogy el tudjuk szállítani a rengeteg hulladékot, persze ennek is voltak költségei. Szerencsére kaptunk ruhákat, el tudtuk újra kezdeni az életünket, a biztosító ugyan még nem jelentkezett, így a következő hetekben felveszünk hitelt, hogy újra fel tudjuk építeni a házat – mondta Vaskó Sándor, majd felesége hozzátette, hogy a gyerekeknek már az is nagy élmény volt, hogy az olimpikonnal találkozhattak és beszélhettek, hiszen a riói ötkarikás játékok óta folyamatosan követik a pályafutását és nagy rajongói Kenderei Tamásnak.

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Atlétika 2019. február 19.

Jó úton halad az atléta

Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok