Hírek

Nyíltvízi úszásban is jók a pécsiek

Úszás

2017. június 13.

Látványos küzdelmeket és szoros csatákat hozott a június 11-én, Szegeden megrendezett nyíltvízi úszó országos bajnokság, amelyen a pécsi Balogh Vivien bronzérmet szerzett.

Nyíltvízi úszásban is jók a pécsiek

A nyíltvízi úszás szinte egy teljesen más sportág, mint a medencés, a maratoni úszás komoly kihívások elé állítja a versenyzőket: meg kell küzdeniük a hullámzással, áramlással, vakító napsütéssel vagy épp a kihűléssel, amelyek mind-mind nehezítik a sportolók dolgát. Ezek mellett pedig fontos, hogy tájékozódni is jól kell tudniuk a versenyzőknek, hosszabb távon pedig a frissítésre is figyelni kell, amit a vízben kell elfogyasztani. A PSN Zrt. Sportiskola úszójának eredményére nagyon büszkék edzői, csapattársai és a klubja is.

- Nagyon büszkék vagyunk Vivienre, hogy ilyen jó eredményt sikerült elérnie, nagyon kevésen múlt, hogy végül nem jutott ki az Európa-bajnokságra, de majd jövőre újra nekivágunk – árulta el Turós Máté, aki Tari Imrével együtt készíti fel a sportolót a versenyekre.

Vivien Bonyhádon lakik ugyan, de több szállal is kötődik Pécshez, jelenleg a Leőwey Klára Gimnázium tanulója, szeptemberben Kaposvárról igazolt a PSN Zrt. Sportiskolájához. Edzői szerint a hosszabb távokon még nagy sikereket érhet el.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok

Lövészet 2019. február 12.

Csonka Zsófia célzott a legpontosabban