Hírek

Kárpáti Enikő Kata ismét brillírozott

Atlétika

2017. június 24.

Szép időben rendezték Székesfehérváron a 122. Atlétikai Magyar Bajnokságot, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola két atlétája, Kárpáti Enikő Kata és Fazekas Milán is részt vett.

Kárpáti Enikő Kata ismét brillírozott

A himnusz után dr. Cser-Palkovics András polgármester Gyulai Miklós MASZ elnök és Miklósa Erika ARAK alelnök társaságában nyitotta meg a nagy tradíciókkal rendelkező háromnapos eseményt. 

A nyitónapot Fazekas Milán kezdte az este elrajtoló 1500 méteres versenyszámban, ahol két helyet javítva a tavalyi eredményén a 8. helyet sikerült megszereznie 3:58,33-as idővel.

- Taktikus futás volt, ahol egy hosszú 300 méteres hajrát nyitott a mezőny eleje. Lehetett volna picivel jobb a helyezkedésem, hogy jobban lereagáljam a váltást és akkor közelebb vagyok a kitűzött 6. helyhez. Nem volt egyszerű verseny, mert sokan voltunk, de mindenképp örülök, hogy sikerült pontot szerezni és javítani a tavalyi helyezésen - nyilatkozta a pécsi sportoló.

A verseny második napján, szombaton Enikő sikeresen kvalifikálta magát a vasárnapi döntőbe, ahol is hat ugrást teljesítve a mezőny legfiatalabbjaként 170 centiméterrel az 5. helyet sikerült megszereznie a Felnőtt Magyar Bajnokságon.

- A helyezésnek örülök, viszont szerettem volna nagyobbat ugrani. Érzem, hogy még nem volt az igazi, ennél több van bennem. A hétvégén lesz a válogatott viadal, ott szeretnék majd még jobbat ugrani - mondta Enikő a verseny után.

Míg a magasugró döntő zajlott, addig Milán az 5000 méteres mezőnyben is a legjobb 10-ben végzett,  végül egy jól sikerült hajrával a 9. helyet sikerült megszereznie 15:19,32-es idővel.

Skriván Bíbor Genfben állt rajthoz az EAP nemzetközi versenysorozat svájci állomásán, U16  leány 80m-es síkfutásban a teljes svájci mezőnyt, valamint a nemzetközi mezőny összes többi tagját is maga mögé utasítva ért el újabb nemzetközi versenygyőzelmet.

 

 

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink