Hírek

Kenderesi győzelmekkel és vloggal hangol a vb-re

Úszás

2017. június 30.

Miközben a negatív sztárpletykákra éhes bulvármédia kisebb vállsérülése kapcsán egyenesen „temette” Kenderesi Tamás budapesti vb-szereplését, a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója két remek nemzetközi győzelemmel cáfolt rájuk.

Kenderesi győzelmekkel és vloggal hangol a vb-re

Egyik pletykalapunk pár hete öles betűs szalagcímmel „tudatta” olvasóival, hogy miután kiújult egy régi vállsérülése, Kenderesi Tamás valószínűleg rajtkőre sem állhat a júliusi budapesti vizes vb-n. Ő azonban egyrészt a rosszban is a jót meglátva, a maga frappáns módján úgy reagált erre, hogy „másfél hétig valóban csak lábbal dolgozhattam, így elég bika lett a lában, de szerencsére karban sem vagyok gyenge… A klubom nagyon sokat segített a gyors felépülésben, így kis kihagyás összességében nem hátráltatta a felkészülésemet”. Másrészt, a szavakat tettekkel igazolva két rangos nemzetközi versenyen is elindult, mindkettőn egy-egy újabb arannyal gazdagítva éremkollekcióját.  

Előbb a franciaországi Mare Nostrum sorozat harmadik, utolsó állomásán, a sztárúszókkal teletűzdelt mezőnyben diadalmaskodott. A 200 pillangó döntőjében az alig 2 perces finálét követően kettős magyar sikert ünnepelhetett a közönség: a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmese közel másfél másodperccel (1:54.98 perc) előzte meg a szám világbajnoki címvédőjét, Cseh Lászlót (1:56.39) és még ennél is többet adott a 2012-es olimpiai bajnoknak, a dél-afrikai Chad Le Clos-nak (1:56.64).

Alig egy héten belül az olasz nemzeti bajnokságon, a Sette Collin új versenyrekorddal ismételt.

– Remek futam volt, fantasztikus úszókkal mértem össze a tudásomat Rómában, ahol életem harmadik legjobb idejét úsztam (1:54.33) – adott gyorsértékelést a medencéből alig kiszállva közösségi oldalán Kendresi Tamás.

– Elég jól sikerült a két verseny, de igazából lényegtelen, ezekkel nem lehet számolni a világbajnokság szempontjából. Jó jel, hogy nagy ellenfeleket sikerült legyőznöm, egyetlen kivétel a japán úszó, aki az olimpián is megelőzött, ő nem jött át Európába. Mindenki nagyon erős, mindenkivel kell számolni, de egy biztos, a világ legjobbja akarok lenni – értékelt bővebben, már a budapesti vb szemszögéből Kenderesi.

A francia és olasz idők ugyan jó pár tizeddel elmaradnak a riói bronzot érő egyéni rekordjától (1:53.62), ám Tamás erre is magyarázattal szolgál.

– Hat tizeddel vagyok lemaradva az idei világelső időtől, amit a japán úszott, de a saját egyéni legjobban még mindig jobb az ő mostani idejénél, ám erre sem szabad alapozni. Négy hét van vissza a világbajnokságig, remélem, a hazai pálya nekem kedvez majd, az időeltolódással sem kell bajlódnom. Ugyan Magyarországon még nem versenyeztem világversenyen, bízom benne, hogy ez fel fog dobni. Lett volna lehetőségem kipróbálni a Duna Aréna medencéjét, de úgy döntöttem, hogy ezt meghagyom a vb-re. Három hétre elutazunk edzőtáborba Debrecenbe, ott még lehet finomítani, majd jön az idei legfontosabb megmérettetés. A budapesti vb helyszíneire igazán büszkék lehetünk, nemzetközi szinten is kimagasló létesítményekben mérhetjük össze tudásunkat.

Az előjelek és az aktuális forma tehát biztatóak, nyilván ez is közrejátszik abban, hogy Tamás a napi feszített edzésmunka és a felkészülési versenyek mellett időt tud szakítani a jótékonykodásra (egy bajba jutott család érdekében a válogatott melegítőjére korábban meghirdetett licitálása lapzártánk után ér véget); arca emellett immár nem egy rangos multi reklámjaiban köszön vissza. Illetve, hasonló felkérésre egy négyrészes videós blog (vlog) készítésébe fogott, amelynek az első része már nyilvánosságra is került.

– Ebből a közönség olyan dolgokat is megtudhat rólam, amelyeket más fórumokon nem árultam el, betekintést nyerhetnek a mindennapi életembe, a felkészülésembe, a családom mindennapjaiba, valamint a barátnőmmel, Sebestyén Dalmával töltött időmből is megmutatok pár percet – tudatta, hogy egyre inkább kezd tisztában lenn a sztársportoló szerep uszodán kívüli, hétköznapi elvárásaival is.

Sz. Zs.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink