Hírek

Kenderesi Tamás is ott lesz a véradáson

2017. augusztus 23.

A PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes úszója, Kenderesi Tamás többször bizonyította, hogy ha szükség van rá, segít. Ezúttal a véradás fontossága mellett áll ki.

Kenderesi Tamás is ott lesz a véradáson

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik. 

Vérre azonban a nyári hónapokban is szükség van a műtétekhez, a baleseti sérültek ellátásához, a vérkészítményekre, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez. 

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete önkéntes véradást tart augusztus 23-án, szerdán 15 és 17 óra között a pécsi Hullámfürdőben, ahol a PSN Zrt. Sportiskola olimpiai bronzérmes és világbajnoki negyedik helyezett úszójával, Kenderesi Tamással is találkozhatnak a véradók. 

Ráadásul a Pécsi Egyházmegye jóvoltából minden véradó két napig érvényes belépővel gazdagodik, amellyel nemcsak a Székesegyházat, hanem annak tornyát is meglátogathatja.


Véradó lehet mindenki, aki: 

·       egészségesnek érzi magát

·       az adatfelvételhez lakcímkártya, a személyi igazolványod és a TAJ-szám (ez lehet a TAJ kártya, a TAJ számot tartalmazó irat, lelet, illetve a véradó általi bemondás is.) feltétlenül szükséges

·       rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!)

·       elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves

·       testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot

·       a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek.

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben