Hírek

Beindult az élet a diáksportban

2017. szeptember 7.

A 2017/2018-as tanév első napjaiban Faludi László, a PSN Zrt. diáksport-vezetője megtartotta a tanévnyitó értekezletet, amelyen az előző év értékelése mellett az előttünk álló tanév teendőiről és versenyeiről is szó esett.

Beindult az élet a diáksportban

Az előző tanévben sok pécsi diák is kimagaslóan szerepelt a diákolimpiákon, az országos döntőkből öt arany-, hat ezüst- és négy bronzérem mellett huszonegy helyezéssel büszkélkedhetnek a tanulók.

-          Kiemelkedően jó eredményeket értek el a pécsiek kosárlabdában és atlétikában, de az évek óta remeklő tornászok is büszkék lehetnek magukra. Külön szeretném kiemelni a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolát, ahova ugyan kevés diák jár, mégis szép eredményeket érnek el a tanulók a sportversenyeken. Általános tendenciaként mondható el, hogy szerencsére az egyéni sportágakban nem tapasztaltunk visszaesést a nevezők létszámában, az atlétika például az egész várost megmozgatja, viszont ugyanez nem mondható el a labdajátékokról. Kézilabdában például volt olyan korcsoport az előző tanévben, ahova egyetlen csapat jelentkezett, így nem tudtuk megrendezni a városi fordulót – árulta el Faludi László.

Tavaly egy országos döntőnek adhatott otthont Pécs városa, itt rendezték az ország legjobb amatőr kosárlabdázóinak fináléját, amellyel annyira elégedett volt a Magyar Diáksport Szövetség, hogy idén is Pécs lehet a házigazdája a megmérettetésnek.

-          A kosárlabda mellett a 2017/2018-as tanév végén futsalban is Pécsett rendezzük az országos döntőt. Pécsi szempontból nehezíti a diáksport helyzetét, hogy megszűntek az iskolaközpontok, így nem tudnak közös csapatokat indítani, de bízom benne, hogy az egyéni sportokra ennek nem lesz hatása. Szeptember 21-én az atlétikai tehetségkutatóval megkezdődik a diáksportos élet a városban, majd amíg az időjárás engedi, labdarúgásban is összemérik tudásukat az iskolai csapatok – zárta a diáksport-vezető. 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink