Hírek

Knoch Viktor hősiesen versenyez az olimpiáért

Korcsolya

2017. november 10.

A shanghaji olimpiai kvalifikációs rövidpályás gyorskorcsolya világkupán a B-döntőben szerezték meg a második helyen a magyar fiúk.

Knoch Viktor hősiesen versenyez az olimpiáért

A férfi 5000 m váltó Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállításban szállt harcba az ötödik helyért az orosz és olasz váltóval szemben.
Az olaszok álltak az élre, de egy kicsúszás miatt orosz-magyar párharccá alakult ez a futam.
Az utolsó előtti váltás után Liu Shaolin Sándor állt az élre, de az oroszok hajrá embere a többszörös olimpiai bajnok An az utolsó körben visszavette a vezető pozíciót Liu Shaoangtól. A férfiak a hatodik helyen fejezték be ezt a világkupát. Rájuk is hasonlóan igaz, mint a lányokra, hogy a pontversenyben jelenleg elfoglalt nyolcadik helyük biztató az olimpiai indulásra, a mögöttük álló olasz és kazah váltóval szemben jelentősnek tűnik az előnyük.

Magyar eredmények:

5000m váltó, B döntő:
2. (6.) Magyarország (Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor)
KORÁBBAN ÍRTUK:


Mindkét váltó továbbjutott, míg 1000 méteren 2 lányunk és 2 fiúnk negyeddöntőzhet!

A tegnapi nap történéseiről már olvashattatok:
– 1500 méteres távok összefoglalója
– 500 méteres távok összefoglaló

A Bánhidi Ákos edző értékelését a verseny 1. napjáról itt tudjátok megnézni (elnézést a rossz minőségért, de a Nagy Kínai Tűzfalon ezt is csak éppen át tudtuk préselni):

A mai napon a váltók és az 1000 méteres távok előfutamaira került sor, amelyek eredményeivel maximálisan elégedettek lehetünk! (A versenytávok címére kattintva az eredményoldalakra juthattok.)

Női 1000 méter:
– Keszler Andrea simán futam 2. hellyel jutott be a negyeddöntőbe. Ráadásul úgy, hogy a sportág olasz királynőjét Ariana Fontanat szorosan, kevesebb, mint 1 tizeddel követve száguldott át a célon.
– Bácskai Sára Luca jól futott, de esett egy USA versenyző hibájából. Mivel hősiesen felállt és értékelhető idővel még befutott a célba, az USA versenyző bűntetéssel való kizárása miatt, a bírói panel továbbjuttatta a negyeddöntőkbe.

Férfi 1000 méter:
– Liu Shaoang futam 1. idővel jutott simán tovább
– Liu Shaolin Sanyi esett a futamában az orosz Elistratovval egyetemben, de a bírók döntése alapján bekerült a negyeddöntőkbe.
– Burján Csaba sajnos nem jutott tovább.

Női 3000 méter váltó:
A Keszler, Bácskai, Jászapáti, Kónya felállásban induló váltó egy rettenetesen nehéz futam sorsolást kapott. Az idén extrém formában versenyző Koreai Válogatottal és az olimpiai kvalifikációért velünk vállt vetve küzdő francia csapattal kellett megküzdeniük az elődöntőbe jutásért. A végig megőrzött koreai vezetés mellett, a magyar francia párharcból esés lett, de lányaink hősiesen felálltak. A franciák hibájából történt esés miatt, ők bűntetést kaptak, a mieink pedig ELŐDÖNTŐSEK! Az első két világkupa alapján előttünk álló franciákat így a magyarok biztosan megelőzik az olimpiai pontversenyben. SZÉP VOLT LÁNYOK!

Férfi 5000 m váltó:
A Liu tesókkal, Varnyú Alex-szel és a tegnap még orvosi beavatkozáson áteső Knoch Viktorral álltunk fel a franciák, hollandok és ausztrálok ellen.
A tegnapi versenyen Knoch Viktor rendkívül komoly szúrt (!) sérülést szenvedett, amelyet több öltéssel kellett összevarrni. A futamában esett, és a szintén felbukó koreai versenyző deréktájon felnyársalta a korcsolyájával!

Fiaink simán verték a többi váltót! Ráadásul, mivel a legjobb időt futották a váltók között így, kiváló helyről, az 1-es pályáról startolhatnak az elődöntőben!

HAJRÁ MAGYAROK!

A holnapi napon már követhető online a verseny, reggel 6:50-től az ISU TV-n, melyet IDE KATTINTVA találtok:

Az M4Sport ÉLŐ KÖZVETÍTÉST ad, szintén 6:45-től!

Akikért izgulhatunk:
– Női 1500 méter eldöntők – Heidum Berni, Jászapáti Petra
– Férfi 1500 méter elődöntők – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba
– Férfi 500 méter negyeddöntők: Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (egy futamban mennek 1 és 2 pályáról, bár nagyon nehéz ellenfelekkel)
– Női 3000 m váltó elődöntők – rettentő nehéz futam lesz Korea, Olaszország, Oroszország
– Férfi 5000 m váltó elődöntők – Kanada, Franciaország, USA

Forrás: moksz.hu

 

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink