Hírek

Csonka Zsófi újra légpisztollyal lett aranyérmes

Lövészet

2017. november 21.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a horvátországi Pélmonostoron a Sv.Martin nemzetközi légfegyveres viadalt, amelyen a PSN Zrt. Sportiskola olimpikon versenyzője, Csonka Zsófia felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Csonka Zsófi újra légpisztollyal lett aranyérmes

Helyi összefogásból nőtte ki magát nemzetközi megmérettetéssé a pélmonostori verseny, a díjakat is helybeliek felajánlásából oldják meg a szervezők, például a verseny győzteseinek járó festményeket a városka művészköre készíti és ajánlja fel az aranyérmeseknek, de az apróbb ajándékokat is helyi termelők készítik. Csonka Zsófia erős mezőnyben állt lőállásba, amely az alapozási időszakban ideális körülményeket biztosított a sportolónak.

-          Ez a verseny rendszeresen szerepel a versenynaptáramban, ráadásul két versenyt is lőhetünk, így a szezon elején remek alkalom egy ilyen megmérettetés az alapozáshoz – kezdte Csonka Zsófia, aki az első versenynapon nagy fölénnyel és remek eredménnyel (385) lett első.

Vasárnap az alapversenyt másodikként zárta a pécsi sportoló, a döntőben viszont törlődnek az addigi eredmények, így gyakorlatilag új verseny indul minden alkalommal.

-          A döntőt az első lövéstől kezdve vezettem, ezt az előnyt sikerült az utolsó lövésig megtartanom, így a dobogó tetejére állhattam. Nagyon jó élmény volt újra légpisztollyal versenyezni, örülök az eredményemnek is, biztató kezdetnek könyvelem el ezt a hétvégét a jövő évi világbajnokságra felkészülés szempontjából, bár természetesen rengeteg munka vár rám addig – zárta Csonka Zsófia.MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. január 14.

Két pécsi érmes a gyorskorcsolya Eb-n

Labdarúgás 2019. január 14.

Ezüstérmet szereztek a pécsi öregfiúk

Lövészet 2019. január 11.

Két sportlövőnk vett részt az Eb-válogatón

Vízilabda 2019. január 8.

Tornagyőzelemmel kezdték az évet