Hírek

A jövő hokisztárjainak edzésén jártunk

Jégkorong

2018. február 25.

Az egyik legkedveltebb téli sportág pécsi edzésén jártunk, megnéztük, hogy tréningeznek a PSN Zrt. Sportiskola jégkorongozói.

A jövő hokisztárjainak edzésén jártunk

A pécsi klub szakosztályába 7 éves kortól jelentkezhetnek a gyerekek, az edzések célja pedig nem más, minthogy megismertessék a játék alapjait a résztvevőkkel.

A PSN Zrt. Sportiskola hokisai korosztályokra bontva készülnek a megmérettetésekre, a fiatalabbaknál a feladatok elsődleges célja a helyes testtartás és az alapmozdulatok elsajátítása, ráadásul korong helyett sokszor labdával gyakorolnak. A gyakorlatok után pedig játékkal színesítik a trénerek az edzéseket, amelyekbe mindig nagy kedvvel és lelkesedéssel vetik bele magukat a gyerekek. Az idősebbek már összetettebb feladatokkal gyakoroltak. A gyorsaság és a koordináció fejlesztésére változatos feladatokat szoktak végezni a hokisok, amelyek végén a kapura lövést is gyakorolják. Az edzéseket a fiatalabbakhoz hasonlóan ők is egymás elleni játékkal zárják, amikor még a focilabda is előkerül.

Ottjártunkkor érezhető volt, hogy a gyerekek élvezik, amit csinálnak, nem kímélték magukat az ütközésekkor sem, mindent beleadva, koncentráltan készültek az összecsapásokra. Az edzők minden feladatot pontosan bemutattak, így a kívülállók számára is érthetőek voltak a gyakorlatok. A téli időszak után a jégpályát sportcsarnokra cserélik majd a sportolók, a jégkorongot pedig floorballra, amellyel a nyári időszakban is tudják folytatni a felkészülést.

Írták: Markos Martina, Tőkei Patrícia


MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. március 22.

Visszavonul Knoch Viktor

Úszás 2019. március 22.

Emléktáblát kapott az úszóolimpikon  

Aerobik 2019. március 14.

Kitettek magukért az aerobikosok Prágában

Vízilabda 2019. március 13.

Újabb sportdiplomáciai siker