Hírek

Pécsett a legjobb amatőrkosaras diákolimpikonok

Kosárlabda

2018. március 1.

Csütörtök este az 5–6. korcsoportos, B-kategóriás kosárlabda diákolimpia országos döntőjének megnyitójára sorakoztak fel hatszáznál többen a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A küzdelmek péntek-szombaton négy pécsi csarnok parkettjén folynak majd.

Pécsett a legjobb amatőrkosaras diákolimpikonok

A megnyitó ünnepségen Pécs városa nevében Csizi Péter országgyűlési képviselő örömmel köszöntötte a húsz megye fiú és leány bajnokcsapatait – a városban is egész este szakadó hóra és kemény mínuszokra utaló tréfás megjegyzéssel – a tavasz első napján a mediterrán hangulatok városában. Majd a város sportos értékeit röviden számba véve sikeres versenyzést és eseményekben, kellemes élményekben bővelkedő hétvégét kívánt a fiataloknak, megjegyezve, hogy pár év múlva Pécs, mint nagy múltú egyetemi város is visszavárja őket.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója nem titkolt büszkeséggel utalt rá, hogy három nappal ezelőtt ugyanezen a parketten a város első téli olimpiai bajnokainak szólt ugyanez a himnusz, majd pár szóval a PSN Zrt. Sportiskolát, mint mára az ország egyik legnagyobb és legeredményesebb sportiskoláját mutatta be. 

Együd-Máthé Vivien, a Magyar Diáksport Szövetség Területi Szolgáltatási Osztályának vezetője a szövetség képviseletében a diákolimpiai rendszer rangját és nagyságát méltatta, kiemelve, hogy az itteni legjobbak nemcsak a sportági serlegért, hanem a tanulmányi versenyek győzteseihez hasonlóan immár egyetemi felvételi többletpontokért is küzdenek – ezt követően ő nyitotta meg a kétnapos viadalt.

A Kosárlabda „B” kategória Diákolimpia országos döntőjének március 02–04. közötti mérkőzései a lánycsapatok esetében a Lauber Dezső Sportcsarnokban és a PTE Babits Mihály gyakorló ált. isk. és gimn. csarnokában, míg a fiúk összecsapásai a Gandhi-csarnokban és a Széchenyi isk. Radnóti utcai termében tekinthetőek meg. A döntőket szombat délelőtt a Lauber Dezső Sportcsarnokban tartják, az eredményhirdetés 13 órakor kezdődik.

A hétvégi döntő eredményei pedig folyamatosan nyomon követhetőek a Magyar Diáksport Szövetség Diákolimpia Facebook-oldalán.

 

MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. március 22.

Visszavonul Knoch Viktor

Aerobik 2019. március 14.

Kitettek magukért az aerobikosok Prágában

Vízilabda 2019. március 13.

Újabb sportdiplomáciai siker

Kosárlabda 2019. március 12.

Megújult tornateremben pattoghat a labda