Hírek

Jégcsarnokot terveznek Pécsre

Korcsolya

2018. április 5.

Pécs az elsők között kapna jégcsarnokot, amennyiben a kormány döntésének értelmében városunkban megvalósítható egy ilyen beruházás az országos jégcsarnok-fejlesztési programban.

Jégcsarnokot terveznek Pécsre

Nem véletlen ez, hiszen pécsi korisok adták Magyarország első téli olimpiai aranyérmeit. Mindenképpen fenntartható létesítmény szeretnének, ezért ezt vizsgálják meg.

A legrissebb Magyar Közlönyben jelent meg, hogy az országos jégcsarnok-fejlesztési program során négy helyszín között Pécsen is terveznek ilyen létesítményt.

A hír kapcsán Csizi Péter, országgyűlési képviselő lapunknak azt mondta, Pécsett egyre nagyobb az érdeklődés a jeges téli sportok – főként a jégkorong, a gyors- és műkorcsolyázás – profi szinten való űzése kapcsán főleg a legutóbbi olimpia óta.

Emlékeztetett: a pécsi Burján Csaba és Knoch Viktor nyert Magyarországnak a téli olimpiák történetében első ízben aranyérmet a Liu fivérekkel karöltve.

– Ezek a tények adták meg a lökést ahhoz, hogy a korábbi, jégcsarnok létrehozására irányuló pécsi terveink kormányzati támogatásban részesüljenek – mondta Csizi.

A város országgyűlési képviselője elmondta: az ilyen létesítmények nagy mértékben befolyásolják, milyen minőségben tudnak sportolni a helyi fiatalok, ugyanakkor azt is komolyan meg kell vizsgálni, mennyire lesz fenntartható, s milyen forrásból egy ilyen jégcsarnok.

– A döntés arról szól, hogy részletesen megvizsgáljuk mindezt Pécsett a kormányzattal közösen, s amennyiben a beruházás megvalósítható, és hosszú távon fenntartható, úgy városunkban nem lesz akadálya fedett jégcsarnok megépítésének – tette hozzá a képviselő.

Szintén a vizsgálat dönti el, hogy a jelenlegi jégpályát fedik-e be vagy egy teljesen új helyen építenek egy másikat.

Forrás: pecsma.hu

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben