Hírek

Magyar Úszás Napja az uszodában

Úszás

2018. május 31.

A PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztálya is csatlakozott a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy minél többet ugorjanak medencébe a Magyar Úszás Napján.

Magyar Úszás Napja az uszodában
A pécsi rendezvényen úszók, vízilabdázók, szinkronúszók és triatlon bajnokok vesznek részt az egyórás váltóversenyen, amelyet a PSN Zrt. Sportiskola úszó szakosztálya szervez. A cél: egy óra alatt minél hosszabb táv teljesítése a medencében. A rendezvény célja az úszósport, a vízilabda, szinkronúszás és a triatlon, mint mozgásforma népszerűsítése, valamint Pécs, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a pécsi Hullámfürdő hírnevének öregbítése.    

MAGYAR ÚSZÁS NAPJA rendezvény

Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Úszó Ünnep  

Rendező: Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Úszó Szakosztálya

Időpont: 2018. június 16. szombat

Helyszín: Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda (Hullámfürdő, 7623 Pécs, Szendrey Júlia u.7.) 50m-es, 8 pályás, feszített víztükrű, 2m mély versenymedence  

Részletes program:
09:15-9:50      Gyülekező a Hullámfürdő aulájában
10:00-10:10    Vendégek köszöntése, rövid megnyitó, beszédek
10:15-10:45    Bemelegítés
10:50               RAJT

A rendezvény kezdetén a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszói, vízilabdázói, szinkronúszói, triatlonosai, és a Pécsi Úszóiskola gyermekei, 50-100 méteres úszásokkal és bemutatókkal emelik az esemény fényét. Ezután a szakosztályok sportolói, egymást követően legalább 50-50 métert úsznak váltóban, lelkesen támogatva egymást.  

Nevezés: Május 25. péntektől június 13. szerdáig az alábbi e-mail címen: psnswimming@gmail.com

A nevezés során a szakosztály nevét és létszámát, valamint az edző/kísérő nevét kell feltüntetni!

Érdeklődni a psnswimming@gmail.com e-mail címen lehet.

Nevezési díj: nincs

A váltóverseny szabályai, résztvevői:

A váltóúszásra minden esetben, az alábbi fejezetben leírtak érvényesek.

Minden csapatban egy úszó résztvevő, minimálisan 50 métert úszik egyszerre.

CSAK BIZTOS ÚSZÁSTUDÁSSAL RENDELKEZŐK VEHETNEK RÉSZT A RENDEZVÉNYEN ! ! !

 • A résztvevők saját felelősségükre indulnak! 
 • A rendezvény során a résztvevőknek a fair play szellemében kell viselkedniük, az ellenfelekkel, a többi csapattaggal, és rendező személyekkel szembeni megfelelő magatartást kell tanúsítaniuk.
 • A csapatok a szakosztályok sportolóiból, edzőikből, szülőkből állnak. 
 • A jó hangulat, a csapatépítés és a más szakosztályok sportolóival, edzőivel való megismerkedés a cél, ezért a csapatokat (lányok-fiúk, sportágak) vegyesen állítjuk össze. 
 • Maximum csapatlétszám nincs.
 • A csapattagok egymást váltva 50-50m-t úsznak a programnak megfelelően összesen 1 órán keresztül.
 • Az esélyegyenlőség és a jó hangulat miatt „kicsik, nagyok”, lányok, fiúk sportágtól függetlenül vesznek részt a csapatokban. Amennyiben az induló csapatok száma szükségessé teszi, akkor egy pályán 2 csapat indul (jobb és bal sáv).  
 • Felszerelés: ·Úszósapka használata nem kötelező, de ajánlott. Úszószemüveg használata ajánlott. ·       Nem engedélyezett semmilyen speciális úszóruha (neoprén, búvárruha), vagy egyéb segédeszközök használata: uszony, békatalp, tenyérellenállás, deszka…
 • Szabályok: Indulni a rajtkövek mellől vagy a vízből a meghatározott sávon (A, B sáv) lehet. Minden hossz végén meg kell érinteni (kézzel, vagy lábbal) a falat, csak ez számít leúszott hossznak; Bármilyen úszásnemben lehet úszni; Egy sávba a beosztás szerinti oldalon úsznak ezzel elkerülve a lehetséges ütközéseket. A váltás az 50m leúszása után történik a fal megérintésével. A teljesített hosszok számlálása a sáv bírók által történik. a fenti szabályok be nem tartása büntetést vagy a csapat azonnali kizárását vonja maga után, amelyről a rendezők döntenek. A rendezők felügyelik a versenyt annak teljes időtartama alatt. Amennyiben az úszás során a résztvevőnek valamilyen problémája adódik, ezt kézfelemeléssel jelezze a rendezők felé. A helyezések eldöntése a csapatok által leúszott méter szám alapján történik. A szabad sávok száma maximum 16 csapat részvételét teszi lehetővé!
 • A medencetérben utcai cipővel tartózkodni TILOS!
 • Az uszoda mindenkori balesetvédelmi és házi szabályzatát mindenki köteles betartani!    
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok

Lövészet 2019. február 12.

Csonka Zsófia célzott a legpontosabban