Hírek

Két-két érem és döntős helyezés a vb-ről

Aerobik

2018. június 4.

A felnőttek túl tudták szárnyalni fiatalabb sporttársaik eredményét is, két éremmel és két döntős helyezéssel térhetnek haza, ráadásul mindkét dobogós eredményt a PSN Zrt. sportolói érdemelték ki.

Két-két érem és döntős helyezés a vb-ről

A pécsiek és a válogatott trénere, Varga-Réfi Eszter boldogan számolt be a remek eredményekről:

- Bali Dániel a férfiak mezőnyében egyéniben ezüst-, vegyespárosban pedig Mazács Fannival bronzérmet szerzett, ami azt jelenti, hogy egyértelműen a világ élvonalába tartozik a magyar és a pécsi aerobik sportág és annak képviselői. A páros nagyon jól teljesített a selejtezőben, a pécsiek negyedik helyen jutottak a döntőbe, így talán kisebb meglepetés volt, hogy az előző naphoz képest még jobb gyakorlattal rukkoltak elő és sikerült felállniuk a dobogóra – kezdte a PSN Zrt. Sportiskola aerobik szakosztályának vezetőedzője.

A férfiak egyéni számában azonban máshogy alakult a verseny, Bali Dániel számára nagyon rosszul indult a világbajnokság, csak a negyedik helyen tudta kvalifikálni magát a döntőre, de végül felállt a mélypontról és ugyan minden versenyen világklasszis teljesítményt szokott nyújtani, most magához képest is soha nem látott teljesítményt produkált. A bírók végül a japánok versenyzőjét találták a legjobbnak, de az ezüstérem is nagyon szépen csillog.

Trióban a pécsiek mellett a Flex HD-s Farkas Balázs állt színpadra, a hármas végül az ötödik helyen végzett, ami hosszú évek óta a legjobb eredmény, ugyanis régen volt arra példa, hogy magyar trió világbajnoki döntőben mutathassa be gyakorlatát. Az aerodance csoport nagyon látványos gyakorlattal mindössze ötszázaddal maradt le a dobogóról, de mivel hatodikként kvalifikálták magukat a magyarok a fináléra, így ez az eredmény is komoly előrelépésnek számít.

Az aerodance csapat tagjai: 

Flex HD: Magyar Anna, Ökrös Janka, Farkas Balázs

Óbudai WDSE: Hajdú Kata, Lőcsey Zoltán

Budaörsi DSE: Lendvay Réka

PSN Zrt.: Mazács Fanni, Sümegi Odett
MEGOSZTÁS
HOZZÁSZÓLÁS
Legfrissebb
Korcsolya 2019. február 15.

A gyorskorcsolya-váltó lett az év csapata

Korcsolya 2019. február 15.

Korizik az ország!

Atlétika 2019. február 14.

Kárpáti Enikő Kata ismét remekelt

Tájékozódási futás 2019. február 12.

Táncosokkal telik meg a Sportcsarnok

Lövészet 2019. február 12.

Csonka Zsófia célzott a legpontosabban