Hírek

Tanulásban akadályozott diákok sportoltak Pécsett

2019. március 2.

Március első két napján rendezte a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és Baranya megyei tagszervezete, a FOBMSZ a tanulásban akadályozott diákok Zsinórlabda Országos Diákolimpia és Tehetségkutató Versenyét.

Tanulásban akadályozott diákok sportoltak Pécsett

Tizennégy csapat közel százötven sportolója vett részt a kétnapos Zsinórlabda Országos Diákolimpián, amelyen a regionális elődöntőkön sikeresen szereplő és továbbjutott köznevelési intézmények tanulói mérték össze ügyességüket. A röplabda előkészítő játékaként is ismert sportág országos megmérettetésén Baranya megyét a Komlói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium és a Pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium növendékei képviselték, a komlói diákok a hetedik, a pécsiek pedig az ötödik helyet szerezték meg. Az országos megmérettetést végül a Tatabánya együttese nyerte, második helyen a Tata végzett, a bronzéremnek pedig a kiskunmajsai gárda örülhetett. A torna legjobb leány játékosának a kiskunmajsai Mihálovics Krisztinát, a legjobb fiú játékosnak pedig a tatabányai Csímár Gergőt választották. A szombati díjátadón Vári Attila, a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója köszöntötte a versenyzőket.

- Szeretettel köszöntök mindenkit Pécs városában, bízom abban, hogy mindenki jól érezte magát a kétnapos rendezvényen. Büszke vagyok arra, hogy rengeteg eseményt rendezünk közösen az országos szövetséggel nem csak Baranya megyében, és örülök annak, hogy egy ilyen színvonalas és jó hangulatú országos versenyt bonyolíthattunk le együtt Pécsett. Egyeztettem már a FODISZ ügyvezető elnökével, Toponári Gábor úrral, aki elmondta, hogy lesz folytatása az utánpótlás versenyeknek, bővülni fog a szövetség palettája felnőtt versenyekkel is, amellyel azt gondolom, hogy komoly űrt fognak kitölteni a szövetségnél. További sok sportsikert kívánok mindenkinek, találkozzunk legközelebb is – mondta Vári Attila a díjátadón.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink