Hírek

Ezerháromszázan futottak Zentéért

2019. április 24.

A PTE Sportiroda a Pécsi Tudományegyetem történetének legnagyobb jótékonysági futását rendezte április 24-én, a rajthoz állók a súlyos genetikai rendellenességgel született Györök Zente terápiáját támogatták.

Ezerháromszázan futottak Zentéért

Több mint ezerháromszázan teljesítették a Rektori Hivatal és a Széchenyi tér közti mintegy 1367 méteres távot a Fuss Zentéért elnevezésű jótékonysági futáson, amelyen a város több sportegyesülete is képviseltette magát. Györök Zente gerincvelői izomsorvadással született, ám a pécsi kisfiú nagy küzdő és már beindult a mozgásfejlődése is, viszont a további javulásához rengeteg terápiára és gyógyászati segédeszközre van szüksége, ennek elősegítésére gyűjtöttek a jótékony sportolók.

A futáson a PSN Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Vári Attila is részt vett.

- Nagy öröm számomra látni azt az összefogást, amely a PTE Sportiroda és a PEAC munkájának és a lelkes futóknak köszönhető. A pécsiek mindig is nagyon összetartóak voltak, ez még jobban megmutatkozik akkor, amikor egy jó ügy érdekében kell összefogniuk. Pécs és a PTE polgárai ezúttal is megmutatták, hogy ugyan az időjárás nem kedvezett számukra, hiszen a futás előtt eleredt az eső, ám ez senki kedvét nem vette el a sportolástól és a segítségnyújtástól, közel 1500 ember segítette a pécsi kisfiú fejlődését – fogalmazott a sportvezető.

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink