Hírek

Pécsi pólós sikerek a nemzetközi porondon

2019. április 24.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a tizenkét esztendősök Nemzetközi Húsvéti Vízilabdatornáját Pécsett, amelyet a szervező PSN Zrt. ezúttal is a négy éve tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi pécsi sikeredző, Ambrus Tamás emlékének szentelt.

Pécsi pólós sikerek a nemzetközi porondon

Tizenegy éve, az első torna szervezésekor csak a legmerészebb álmaiban mert arra gondolni Lukács Gergely, a PSN Zrt. Sportiskola vízilabda szakosztályának vezetőedzője és a PVSK-Mecsek Füszért OBI-es vízilabdacsapatának trénere, hogy a húsvéti torna egyszer majd tradicionális nemzetközi megmérettetéssé növi ki magát. Ahogy a szervező fogalmazott, amióta a torna annak a szakembernek a nevét viseli, aki letette és megszilárdította a pécsi élvonalbeli vízilabdázás alapjait, még inkább igyekeznek olyan munkát végezni, amellyel méltó emléket állíthatnak Ambrus Tamásnak.

  • - A legfontosabb értékmérő ezen az eseményen mindig a résztvevő gyermekek arca. A 11-12 éves pólósok számára minden mérkőzés felér egy döntővel függetlenül attól, hányadik helyért játszanak éppen. A visszajelzésekből arra következtetek, hogy ezúttal is hatalmas élmény volt mindenkinek, hogy telt ház előtt játszhattak és remek volt a hangulat az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. Nagyon büszkén néztem a torna összes pécsi vonatkozású összecsapását, a döntő során pedig különösen örültem, hiszen a PSN Zrt. fiataljai Magyarország egyik legjobb csapatával, az OSC-vel sokáig meccsben tudtak maradni – fogalmazott Lukács Gergely.

A tornát végül az OSC nyerte meg a pécsiek előtt, harmadik helyen pedig a Szeged végzett a tizennyolc együttest felvonultató megmérettetésen. A torna legjobb kapusa a PSN Zrt. sportolója, Méhes Kenéz lett, emellett a legjobb játékos is a pécsiek közül került ki, Imre Kolost választották a legjobbnak. A legtöbb gólt az aranyérmes OSC játéka, Török Botond szerezte, így ő lett a gólkirály. A viadalt ezúttal is megtisztelte jelenlétével Ambrus Tamás felesége és lánya, rajtuk kívül Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át a díjakat.

 

Szombathelyen rendezték az Ifjúsági Vízilabda Karnevált, amelyen a PSN Zrt. U15-ös csapata az első helyen végzett. A rendkívül színvonalas tornán az ország legjobbjai mellett spanyol, olasz és finn gárdák is medencébe ugrottak.

- Nagyon erős tornán vettünk részt Szombathelyen, ahol a bajnokságban komoly ellenfelünknek számító BVSC és a Ferencváros is medencébe ugrott. Az UVSE legyőzése után a srácok is elhitték, amit korábban mondtam nekik, hogy bárkit képes ez a pécsi csapat legyőzni. A döntőben nagy volt ugyan rajtunk a nyomás, de nagyon büszke vagyok a fiúkra, hogy remek játékkal sikerült megszerezniük az aranyérmet – fogalmazott a PSN Zrt. csapatának edzője, Török Viktor.
A szombathelyi torna legjobbjának a PSN Zrt. játékosát, az U15-ös válogatott csapatkapitányát, Gaszt Rolandot választották.
MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Triatlon 2020. augusztus 12.

eXtremeMan hétvége PSN sikerekkel

Kerékpár 2020. augusztus 12.

Bajnoki bronzot hoztak a pécsi hegyikerékpárosok

Labdarúgás 2020. augusztus 11.

Péntekig lehet még nevezni a kispályás bajnokságra

Atlétika 2020. augusztus 10.

A fővárosban jártak atlétáink