Hírek

Pécsieket díjaztak a Magyar Sport Napján

2019. május 14.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánhelyettese, Ács Pongrác a Kemény Ferenc-díjat, a PSN Zrt. két kiemelkedő sportolója, Burján Csaba és Kenderesi Tamás pedig oklevelet vehetett át a Magyar Sport Napján.

Pécsieket díjaztak a Magyar Sport Napján

A Magyar Sport Napja alkalmából tartott ünnepségen Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter díjakat, elismerő okleveleket és a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjakat adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral közösen Budapesten.

Az államtitkár az ünnepségen kiemelte, hogy a magyar kormány 2010 óta stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ez pedig rendkívüli támogatást jelent a verseny- és szabadidősportnak egyformán. Hangsúlyozta, kevés ország mondhatja el magáról, hogy egy év alatt négy sportágban is olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendez, ez az idén Magyarországon megvalósul az asztalitenisz-, a vívó-, az öttusa-, illetve a kajak-kenu világbajnoksággal. Szabó Tünde hozzátette, hogy az ünnepségen résztvevő felsőoktatási tanulmányaikat folytató élsportolók mindenki számára példaképek lehetnek, mert bizonyítják, hogy a sportolás és a tanulás párhuzamosan is végezhető. A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjakat a 2018/2019. tanév második félévében 21 sportág 93 sportolójának, köztük hat parasportolónak ítélték oda, az ösztöndíjat jelképező okleveleket Szabó Tünde adta át az ünnepségen megjelent sportolóknak. A díjazott vízilabdázók nevében az okleveleket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és a PSN Zrt. vezérigazgatója vette át. Az egyik pécsi díjazott, Kenderesi Tamás nagyon örült az elismerésnek, mert mint mondta, nagy segítséget jelent a mindennapi felkészülés során az ösztöndíj.

- Egy élsportolónak nagyon fontos a megfelelő és nyugodt háttér, ráadásul a sportolói karriert és a tanulást nehéz összeegyeztetni, ezért tartom nagyon fontosnak és jónak, hogy a Kormány által alapított ösztöndíjjal külön támogatják azokat a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolókat, akik tanulmányaik ideje alatt esélyesek olimpiai vagy paralimpiai versenyszámban a világversenyeken, Európa-bajnokságokon való éremszerzésre – fogalmazott a PSN Zrt. olimpiai bronzérmes úszója, aki jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának edző szakos hallgatója.

A fővárosi ünnepségen Ács Pongrác egyetemi docens Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenysége elismeréseként.

Fotó: Szaka József

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben