Hírek

Pécs a 3. legjobb megyei jogú város

2019. augusztus 27.

Augusztus 22. és 24. között tartották a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) XVII. Sporttalálkozóját Szekszárdon, ahol a pécsi csapat állhatott a dobogó 3. fokára.

Pécs a 3. legjobb megyei jogú város

A rendezvényt 2002 óta szervezi a Megyei Jogú Városok Szövetsége, idén 22 megyei jogú város csaknem 400 versenyzője mérte össze tudását, 14-18 fős csapatokban. A résztvevők egyen pólóban, településeik zászlaja alatt vonultak fel a megnyitón, amely a magyar himnusszal kezdődött. A szekszárdi polgármester, Ács Rezső nyitóbeszéde után a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián beszélt a megyei jogú városok fontos szerepéről a magyar sport nagyszabású – beruházások, sportinfrastruktúra működtetése és sportesemények rendezése – támogatásában. A találkozó céljaként megemlítette a közösség és a régiók kapcsolatának építését, a sport, a mozgás, az egészséges életmód népszerűsítését. Szólt arról is, hogy a megyei jogú városok sport iránti elkötelezettségének következménye a MOB és az MJVSZ 2015-ben kötött együttműködési megállapodása, illetve a MOB tagságában nagy hangsúlyt kapott önkormányzatokról is beszélt.

Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kihangsúlyozta a sport előnyeit, pozitív tulajdonságait, illetve köszönetét nyilvánította Szekszárd városának és polgárainak, hogy otthont adnak az eseménynek.

A hivatalos megnyitó után eskütétel következett, amelynek szövegét Studer Ágnes, a KSC Szekszárd válogatott irányítója mondta fel előre. A sporttalálkozó vándorserlegét Szita Károly vette át a debreceni csapattól, tavaly ugyanis ők voltak a rendezvény házigazdái.

A sporttalálkozón a megyei jogú városok köztisztviselői és közalkalmazottai vettek részt, a sportvetélkedések mellett kulturális programok és Szekszárd város nevezetességeit bemutató elemek színesítették az ütemtervet. Csütörtökön, a megnyitót követően máris egy vetélkedővel kezdődött meg a verseny, pénteken pedig újabb hat feladatot kell megoldaniuk a résztvevőknek. A csapatok hét versenyszámban küzdöttek meg egymással.

A pécsi csapattagok:

Dr. Lovász István

Decsi István

Sztojkovics Éva

Cseresznyés Tímea

Bertalan Anita

Tóthné Szemmelróth Valéria

Heinemann Viola

Dr. Győrbíró Kamilla

Sas Viviána

Rabiné Kovács Eszter

Gáll Péter

Török Viktor

Bogdán Kálmán

Szabó Péter

Gál Tamás

Bedő Ferenc

MEGOSZTÁS
Legfrissebb
Vízilabda 2020. augusztus 5.

Sziporkáznak a pólós fiúk

Labdarúgás 2020. augusztus 3.

Tiszta győzelemmel kezdett a PMFC

Úszás 2020. július 31.

Új jegytípusok a Hullámfürdőben

Triatlon 2020. július 30.

Történelmi siker triatlon csapatversenyben